Annonce
Vejle

En kickstart til 25 millioner kroner: Kommunen skruer op for aktiviteterne

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) har gode nyheder til erhvervslivet i Vejle Kommune. En række renoveringsopgaver fremskyndes, og det er en håndsrækning på 44,5 millioner kroner til genstarten af samfundsøkonomien efter coronaen. Arkivfoto: Mette Mørk
Det er helt usædvanligt i Vejles historie, siger borgmesteren. Byrådet er på vej med en tillægsbevilling på 25 millioner kroner.
Annonce

Vejle: Vejle Kommune er på vej med en solid kickstarter til det lokale erhvervsliv.

På økonomiudvalgets møde tirsdag var alle enige om at sætte 25 millioner kroner i spil til fremrykning af opgaver, som kan skaffe ekstra arbejde til virksomheder og forretninger, der har lidt under corona-nedlukningen af landet.

- Vi har givet en tillægsbevilling, og det er helt usædvanligt i Vejle Kommunes historie. Men vi har heldigvis en robust økonomi, så vi kan tage pengene fra kassen, uden at det rokker båden, siger borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Alt i alt sætter vi ekstra arbejde for 44,5 millioner kroner i gang. Det er en god håndsrækning, synes jeg.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester

Annonce

Vil afbøde skader

Muligheden er opstået, fordi staten har ophævet anlægsloftet for resten af i år, så kommunerne kan sætte ekstra arbejdsopgaver i gang for at afbøde nogle af skaderne efter nedlukningen af Danmark 11. marts.

Ting fremskyndes fra efterår til forår og fra 2021 til 2020. Målet er at understøtte det lokale erhvervsliv.

Det kommer især til at handle om renoveringer af skoler, børnehaver og plejehjem. Men også sikre skoleveje og cykelstier samt "kiss and ride"-anlæg, udskiftninger af tagrender og vinduer samt ekstra asfalt.

- Vi lægger vægt på, at det skal bredes ud og være opgaver, som mange kan få glæde af. Det væsentlige er, at det skal være opgaver, som kan gennemføres i år. Arbejdet skal være færdigt, faktura skrevet og penge betalt inden nytår, for da træder anlægsloftet i kraft igen, forklarer borgmesteren.

Der bliver lavet en hjemmeside, hvor kommunen udbyder de forskellige ting, og det sker "ret hurtigt".

Annonce

En god håndsrækning

- Vi bruger fornuftsprincippet. Men alt i alt sætter vi ekstra arbejde for 44,5 millioner kroner i gang. Det er en god håndsrækning, synes jeg, lyder det fra Jens Ejner Christensen.

Beløbet skal ses i forhold til et samlet anlægsbudget i Vejle Kommune omkring 500 millioner kroner. Det vil sige, at kommunens anlægsaktiviteter øges med ni procent i år i forhold til sidste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce