Annonce
FC Fredericia

En klub i kaos kommer til Fredericia

Anders Holvad og FC Fredericia møder et Næstved-mandskab i totalt kaos søndag. Arkivfoto: Morten Pape
Hvad er Næstved for en størrelse, efter at klubben har fået nye ejere? Det er næsten umuligt at svare på, for der er sket så mange ændringer over sommeren, så klubben er uigenkendelig.

Fredericia: Jonas Dal bliver som Indiana Jones, når han skal stå i spidsen for sit udvalgte FC Fredericia-mandskab mod Næstved søndag. En eventyrer, der træder ind i et tempel af farer uden at vide, hvad der venter om det næste hjørne.

For Næstved er uigenkendelig i forhold til sidste sæson, hvor klubben nær rykkede op. Væk er cheftræner Carsten Hemmingsen og væk er 14 af de spillere, som var i truppen. Ind er kommet nye ansigter, og for at toppe det hele valgte denne sæsons udvalgte cheftræner, Per V. Hansen Dos Santos, at stoppe i klubben den 5. august.

- Imidlertid ønsker ejerne af klubben at have mere indflydelse på spillestil, holdudtagelse og så videre. Det ligger desværre langt fra min opfattelse af, hvorledes et fodboldhold skal ledes. Derfor måtte jeg for 10 dage siden tage den tunge beslutning at bryde samarbejdet, sagde han i den forbindelse til B.T.

Næstved blev i sidste sæson overtaget af nye ejere i Fabian Ernst og Alex Quaye. Førstnævnte er tidligere tysk landsholdsspiller, mens sidstnævnte driver et fodboldakademi i Ghana. Med skiftet satte man i januar danske Jacob Gaxe Gregersen ind som direktør, men han røg ud igen i sommer.

I de første to kampe har Næstved tabt med 3-1 og 2-0 til Skive og Kolding. Altså ligner søndagens gæst i Fredericia en klub i totalt kaos.

- Det virker vanvittigt, når man har haft en så god sæson, at alt så bare falder fra hinanden, fordi der kommer nye ejere. Det er virkelig en vanskelig opgave for os, for hvad står vi over for? Vi ved det ikke, og derfor skal vi fokusere på os selv, siger FC Fredericias cheftræner Jonas Dal.

Annonce

Forventet startopstilling

FC Fredericia (4-2-3-1):

Alexander Nybo - Jacob Buus, Erik Nissen, Mathias Johannsen, Nicolai Ritter - Christian Ege Nielsen, Andreas Oggesen - Kristian Kirkegaard, Mathias Gertsen, Anders Holvad - Steven Enna.

Bænken: Andreas Raahauge, Sonni Nattestad, Mathias Nygaard, Nikolaj Kirk, Uzo, Victor Ezekiel, Agon Mucolli.

Skader: Dennis Høegh.

Klub i kaos

Næstved har fået ny træner i spanske i 62-årige Fernando De Argila, som har en fortid i eksotiske klubber som Misano FC, San Marino og senest Orlando Citys reserver. Han stod ikke på sidelinjen, da Næstved vandt over Vordingborg i pokalturneringen torsdag aften, fordi han nærmest lige var landet i Danmark.

Det gjorde assistenttræner Karsten Jensen. Skal man tro på den tidligere træner, er spanieren blot en marionet, der udfører ejerens ønsker.

- Klubben er i kaos. Det sammenhold, som førte den så langt i sidste sæson, eksisterer ikke mere. Man har tabte til to oprykkere, og der mangler sammenhængskraft. Klubbens ledelse siger, at der er styr på det, men..., siger John Ringstrøm, der er journalist på Sjællandske Medier og følger Næstved tæt.

Der er fortsat en lille kerne af spillere, som har Næstved inde under huden. Anfører Kristoffer Munksgaard, den tidligere FC'er Andreas Moos og den store stopper Jesper Christiansen. Men på Sjællandske Medier tvivler man på, om det er nok.

- Det kunne godt se ud som om, at Næstved er en af bejlerne til de tre nederste positioner, konstaterer John Ringstrøm.

FC Fredericia har flere spørgsmålstegn inden kampen. Mathias Johannsen, Martin Mikkelsen og Sonni Nattestad er tvivlsomme, mens Dennis Høegh er helt ude med en langtidsskade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Tidligere tyv gav gode råd om sikring mod indbrud: - Jeg har engang hentet en kogle på en scooter

Fredericia

De unge får kortere snor: Skoleleder sætter kontant ind mod snus solgt i skoletiden

Annonce