Annonce
Fredericia

En kvart million til renovering – området trænger til et løft

Kongenstræde 52 trænger til et løft. Derfor har ejeren søgt om at få del i byfornyelsesmidlerne for Øgadekvarteret, og det er blevet godkendt. En omfattende renovering kan snart gå igang, hvis også byrådet giver grønt lys. Foto: Fredericia Kommune
Taget skal udskiftes til gammel dansk vingetegl, og kvistene skal bygges op på ny. Det er en del af den renovering, Kongensstræde 52 i fremtiden skal gennemgå. By- og planudvalget godkendte ansøgning om byfornyelsesmidler.
Annonce

Fredericia: Kongensstræde 52 trænger til en gennemgribende renovering. Det fremgår af dagsordenen fra det seneste afholdte møde i by- og planudvalget i Fredericia Byråd.

Med netop det afsæt har ejeren af adressen søgt kommunen om en del af byfornyelsesmidlerne, der er øremærket Øgadekvarteret. Og det er blevet imødekommet.

I alt skal der renoveres for 626.500 kroner, men når man søger om støtte til udvendig renovering, gives der 40 procent, hvilket sender 250.000 kroner i husejerens retning.

- Vi har jo et sigte for at byforskønne i særdeleshed Øgadekvarteret, siger Steen Wrist Ørts (S), formand for by- og planudvalget.

Annonce

Gavn for alle

Og netop Øgadekvarteret trænger til et løft, slår udvalgsformanden fast.

Kongensstræde 52 skal gennemgå en større proces, der blandt andet indebærer maling af alle facader og soklen, udskiftning af tag på hovedhus og gårdudbygning – som erstattes af rødt gammeldags vingetegl, ovenlysvinduer på hovedhus og gårdhus, nye tagrender og nedløbsrør og pudsning af alle facader på gadesiden. Der skal også ændres ved husets indre, men indvendige renoveringer er ikke tilskudsberettiget.

- Når vi får løftet et kvarter på den måde som her, så har det en afsmittende effekt på bymidten som helhed. Det er til gavn for både de, der bor dernede, men det er også gavnligt for os alle, at tingene bliver løftet, så det er mere attraktivt at se på, lyder det fra Steen Wrist Ørts.

Af de 250.000 kroner, der er tildelt af midlerne, skal Fredericia Kommune kun finansiere halvdelen. Det resterende kommer som refusion fra staten.

Det er i byrådet, det endeligt afgøres, om støtten kan tildeles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter badeulykke på Østerstrand: Badegæster siger ja tak til mere skiltning

Alarm 112 For abonnenter

Tumult i retten: Syv personer blev anholdt forud for LTF-sag fra Fredericia

Annonce