Annonce
Vejle

En løsning skal findes: Jordarbejde spærrer adgang til populær skovsti

Her gik engang en lille markvej - nu er der gravet op i forbindelse med endnu en byggemodning i Planteby-området. Foto: Kaare Johansen

Klage til kommunen har nu sat gang i arbejdet på at finde en løsning for stiområde ved Uhrhøj.

Uhrhøj: I de seneste måneder har det krævet en ekstra indsats og et par lange gummistøvler, hvis friluftsfolket har sat kursen mod stianlægget ved Høgsholt Bæk.

De seneste otte år har de frivillige i gruppen Stifinderne knoklet med at skabe et rekreativt område i skovområdet mellem villakvarteret Planetbyen og Vardevej. Men siden sommerferien har arbejdet med at byggemodne endnu flere grunde i det populære område spærret den markvej, der giver adgang til stisystemet.

- Det er faktisk den eneste måde, man kan komme derned, siger en af de mest aktive "stifindere" Peter Wade.

Udover at have hjulpet med det praktiske arbejde har han også kortlagt området til den brochure, som besøgende til området bruger til at finde rundt.

Rekreativt område

I løbet af de seneste otte år har Stifinderne renoveret stierne omkring Høgsholt Bæk.Udover at have ryddet stier har de frivillige anlagt broer og opstillet borde og bænke i en lille lysning øverst i området. En klatresti med tov er en særlig udfordring i det kuperede område.

Projektet er støttet af Vejle Kommune, der har doneret penge til materialer.

Se mere på stifinderne.blogspot.com

Den blå linje fra villavejen Stenbukken ned mod skovområdet markerer den markvej, der indtil for et par måneder siden gav adgang til stierne ved Høgsholt Bæk. Kort: Stifinderne

- Vi har fået trykt flere hundrede - og de er alle væk. Det viser jo, at der er stor interesse for at bruge stierne, siger Peter Wade.

Men de seneste måneder har det været vanskeligt. Arbejdet med at skabe nye byggegrunde betyder, at den tidligere markvej er forsvundet. Det gjorde en repræsentant for gruppen, Hans Ole Madsen, opmærksom på, da Uhrhøj i sidste uge bød til valgmøde i Multihuset.

Foran den fyldte sal fortalte han om, at Stifinderne havde rettet flere henvendelser til Vejle Kommune uden resultat. I den forbindelse lovede borgmester Jens Ejner Christensen (V) at gruppen næste dag ville høre fra kommunen.

Ifølge Hans Ole Madsen var han et par dage efter i kontakt med flere afdelinger i Vejle Kommune - og her en uge senere kan biolog fra kommunens natur- og fritidsafdeling, Lis Ellemann, fortælle, at hun har været til møde med entreprenøren bag byggemodningen.

- Vi har en god dialog, og det har vi også med Stifinderne, siger hun.

Ifølge Lis Ellemann arbejder man på et at finde en løsning. Præcis, hvordan man vil sikre fremtidig adgang eller hvornår det bliver, kan hun dog ikke sige:

- Det handler blandt andet om, at entreprenøren kører med store maskiner. Derfor er der et sikkerheds-spørgsmål, siger biologen.

Hvor længe fortsætter arbejdet med byggemodningen?

- Ifølge entreprenøren cirka et halvt år endnu, siger Lis Ellemann.

Annonce

Derfor er det stadig et åbent spørgsmål, hvordan naturelskerne kan komme frem til det stisystem, som kommunen selv har været med til at gøre reklame for blandt andet i forbindelse med Naturens Dag. For et år siden var et af arrangementerne en guidet tur over Himmelpind og videre til det vildsomme naturområde langs bækken.

Ifølge Peter Wade fra Stifinderne er det først i forbindelse med stiarbejdet, det for alvor gik op for ham, hvilken naturperle der gemte sig i det kuperede område:

- Det ligger jo perfekt i forhold til Planetbyen - og det er der heldigvis mange der har fundet ud af, siger Peter Wade.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Konservativ duo bryder seks års dødvande i Fredericia - men hvem er de egentligt?

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Fredericia For abonnenter

Så mange penge får hvert medlem i det nye byråd: Derfor har nogle gjort sig fortjent til mere end andre

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Erhverv

Fra udskydelser til aflysninger: Stigende coronasmitte har konsekvenser for julefrokost hos flere virksomheder i Fredericia

Odense-skole lukker midlertidigt efter fund af ukendt coronavariant

Sport

Sådan kommer du gratis til fodbold, når Vejle Stadion er vært for årets sidste kamp

Fredericia

Efter salomonisk løsning i omstridt boligsag: Peter Fløe ærgrer sig over 'usandheder' - nabo holder fast i påstand

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Alarm 112

Voldsom villabrand i Taulov endelig slukket: Brandvæsenet kæmpede mod branden i otte timer

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia faldt igen med et ordentligt rabalder, da oprykningspladserne var indenfor rækkevidde: Derfor er det næppe tilfældigt

Fredericia

Fredericianerne 'prajer' på livet løs: Affald i vejkanten og fejl på gadelys fylder

Annonce