Annonce
Fredericia

En million ekstra til ansigtsløft i Øgadekvarteret: Nu skal affald graves ned

Nedgravede affaldsbeholdere, som her i Sønderparken, bliver også en realitet i Øgadekvarteret. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Bjergegade, Kongensstræde og Falstersgade får nedgravede affaldsbeholdere og flere steder, man kan opholde sig. Det koster en ekstra million i gadeforskønnelsesprojektet.

Annonce

Fredericia: En million kroner ekstra er på vej til gadeforskønnelsen i Øgadekvarteret.

Pengene går denne gang til et løft af Bjergegade, Kongensstræde og Falstersgade, som er en del af kvarteret. Et særligt ønske fra beboere har været nedgravede affaldsbeholdere, som nu er på vej. Desuden kommer der bænke og grøn beplantning fem steder i områderne, så gaderne indbyder mere til, at man kan opholde sig der.

I første omgang var der afsat 1,5 millioner kroner til projektet i 2016. Men omlægningen af kloakledningen i den sydlige del af Bjergegade og Falstersgade koster lidt mere end ventet.

- Det bliver dyrere end først beregnet, men vi har bestemt os for at bruge en million ekstra for at køre projektet igennem, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

- Det giver området et opgradering, og det bliver ret lækkert. Også med affaldsbeholdere under jorden, fortsætter han.

Vi har bevilget en ekstra million, fordi projektet er så godt.

Jacob Bjerregaard
Annonce

11 beholdere

Borgere har været inddraget, hvor der var særlig fokus på affaldsordningen. I dag sættes affald i plastikposer ud på gaden om aftenen før tømningen, men det har givet svineri i gaden, hvor poserne er blevet bidt i stykker af dyr, og affaldet er blevet spredt i området.

Nu kommer der 11 nedgravede affaldsbeholdere på fem affaldsøer i de tre gader. De bliver anlagt som udvidelser af fortovet. Der kommer også trafikale omlægninger med ensretning i de gader, der er omfattet af byfornyelsen. Desuden udskiftes gadelamper i området.

Projektet forventes færdig i løbet af foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Fredericia For abonnenter

Far og søn køber ind i Rema for andre i tid med smitte: Hjælper gerne, men tjener også på det

Annonce