Annonce
Fredericia

En million ekstra til ansigtsløft i Øgadekvarteret: Nu skal affald graves ned

Nedgravede affaldsbeholdere, som her i Sønderparken, bliver også en realitet i Øgadekvarteret. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Bjergegade, Kongensstræde og Falstersgade får nedgravede affaldsbeholdere og flere steder, man kan opholde sig. Det koster en ekstra million i gadeforskønnelsesprojektet.

Fredericia: En million kroner ekstra er på vej til gadeforskønnelsen i Øgadekvarteret.

Pengene går denne gang til et løft af Bjergegade, Kongensstræde og Falstersgade, som er en del af kvarteret. Et særligt ønske fra beboere har været nedgravede affaldsbeholdere, som nu er på vej. Desuden kommer der bænke og grøn beplantning fem steder i områderne, så gaderne indbyder mere til, at man kan opholde sig der.

I første omgang var der afsat 1,5 millioner kroner til projektet i 2016. Men omlægningen af kloakledningen i den sydlige del af Bjergegade og Falstersgade koster lidt mere end ventet.

- Det bliver dyrere end først beregnet, men vi har bestemt os for at bruge en million ekstra for at køre projektet igennem, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

- Det giver området et opgradering, og det bliver ret lækkert. Også med affaldsbeholdere under jorden, fortsætter han.

Annonce

Vi har bevilget en ekstra million, fordi projektet er så godt.

Jacob Bjerregaard

11 beholdere

Borgere har været inddraget, hvor der var særlig fokus på affaldsordningen. I dag sættes affald i plastikposer ud på gaden om aftenen før tømningen, men det har givet svineri i gaden, hvor poserne er blevet bidt i stykker af dyr, og affaldet er blevet spredt i området.

Nu kommer der 11 nedgravede affaldsbeholdere på fem affaldsøer i de tre gader. De bliver anlagt som udvidelser af fortovet. Der kommer også trafikale omlægninger med ensretning i de gader, der er omfattet af byfornyelsen. Desuden udskiftes gadelamper i området.

Projektet forventes færdig i løbet af foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Fredericia

Fredericias borgmester er uenig med kolleger: Analyse af ny forbindelse over bil-bebyrdet Lillebælt må vente

Annonce