Annonce
Fredericia

Se video: En overflod af gratis sommeraktiviteter for børn og unge: Pumptrack, kajak og tur i badeland

Torsdag præsenterede Fredericia Kommune i samarbejde med flere aktører programmet for de mange ekstra sommerferieaktiviteter for børn og unge. Ved Ungdommens Hus er der sat en pumptrackbane op, som straks blev prøvet af. Foto: Dorte Brandsen
Fredericia Kommune har fået 1,8 millioner kroner til ekstra sommerferieaktiviteter for børn og unge fra Christiansborg. Desuden har kommunen lagt 200.000 kroner i puljen.
Annonce

Fredericia: Coronaen lukkede skoler, børnehaver og fritidsaktiviteter, og børn og unge måtte blive hjemme i en lang periode.

Nu skal der gang i fællesskaberne igen. Det er i hvert fald Fredericia Kommunes mission. Derfor er der i alt skudt to millioner kroner i en stribe ekstra sommerferieaktiviteter, der kommer oven i de traditionelle sommerferiesjov-aktiviteter.

Størstedelen af pengene kommer fra statskassen. Fredericias andel er 1,8 millioner kroner, ligesom kommunen selv har afsat en pulje på 200.000 kroner, som foreninger kan søge til aktiviteter i august. De skal have fokus på at få børn og unge tilbage i foreningerne efter sommerferien og med særligt fokus på socialt udsatte børn og unge.

- Der er lagt vægt på bevægelse. Alle børn kan være med. Jeg håber, der også vil opstå nye fællesskaber, fortæller formand for børne- og skoleudvalget, Ole Steen Hansen (S).

Annonce

Udfordringer for socialt udsatte

Et af tilbuddene er gratis entré  i Fredericia Idrætscenter for børn og unge under 18 år - både til svømmehallen og badeland og til at dyrke fodbold, håndbold, badminton og bordtennis i hallerne.

På Gasværkgrunden bliver grejet opgraderet med nye fodbolde, basketbolde, løbehjul, rulleskøjter, nyt musikanlæg og meget mere.

Ved Ungdommens Hus er der sat en pumptrackbane op, hvor alle - uanset alder - kan prøve kræfter med sine færdigheder på rulleskøjter, cykel, skateboard eller løbehjul. Balancen bliver udfordret, når man skal bruge sine ben som drivkraft, så man med lidt øvelse bliver en mere sikker cyklist eller bedre på rulleskøjter. Der er indkøbt cykler og hjelme til udlån.

Der er indkøbt cykler og hjelme til banen, man kan låne, hvis man får lyst til at prøve pumptrackbanen. Hvis man er mere til kreative sysler, livet på eller ved vandet eller streetsport, er der også masser af muligheder for at prøve noget nyt eller forbedre sine færdigheder. Foto: Dorte Brandsen

Der bliver også en række friluftsaktiviteter som eksempelvis kajak, træklatring på Trelde Næs og Lillebælt-safari med dykkerklubben.

For socialt udsatte børn og unge bliver der mulighed for eksempelvis at være med til parkour, streetfodbold, knallertshop, pigeaktiviteter og sommermusik. Samtidig laver Fredericia Kommune en styrket opsøgende indsats med flere aktiviteter og mere dialog med de unge i samarbejde med Den Matrikelløse Klub. Der er også tilbud som sommertræning for 10 unge mænd, som drikker for meget og gerne vil i form a la tv-serien "Rigtige mænd".

Annonce

Sus i maven

Fredericia Kommune tilbyder i august og september et forløb kaldet "Turbo" for elever i udskolingen og 10. klasse, som er et intensivt lærings- og vejledningsforløb, hvor de unge lærer om sig selv og egne styrker med henblik på at blive uddannelsesparat. De unge bliver udpeget af lærere og UU-vejledere.


Jeg går op i at udfordre og flytte folks grænser. Det kan være med kajakker eller klatreudstyr. Børn fortæller, de får et kæmpe sus i maven, når de kommer ud og prøver de her ting.

Sune Østergaard, Get Outdoor.


For at løfte de mange opgaver har Fredericia Kommune allieret sig både i egne rækker, med forskellige foreninger og flere private aktører som eksempelvis Dyhre Cycling i Taulov og Get Outdoor i Kanalbyen.

- Jeg går op i at udfordre og flytte folks grænser. Det kan være med kajakker eller klatreudstyr. Børn fortæller, de får et kæmpe sus i maven, når de kommer ud og prøver de her ting, fortæller Sune Østergaard fra Get Outdoor.

Alle aktiviteterne kan man læse mere om på visitlillebaelt.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Underkendt i klagenævn: Strid om skilte ved spisested har varet i tre år

Annonce