Annonce
Fredericia HK

En rigtig FHK-mand får fortjent belønning nu

Nick Knudsen er kommet på FHK's førstehold som følge af en skade til Jimmi Andersen. Den sidste gamle ræv tilbage fra 2012. Arkivfoto
Nick Knudsen er pludselig kommet på FHK's liga-hold på grund af en skade til Jimmi Andersen. Han stod klar, da klubben havde brug for ham efter konkursen i 2012. Og nu får han fortjent belønning for tålmodigheden.
Annonce

Fredericia: Nick Knudsen er en af de glemte helte i Fredericia HK.

Målmanden spillede for klubben, kort inden den gik nedenom og hjem i 2012. Og han var en af dem, der stod klar til at samle stumperne op, da den lå smadret på gulvet i Fredericia Idrætscenter.

Uden at få en mønt for det, trådte han ind, da klubben var i nød.

Han var fast målmand i jyllandsserien og en del af det suveræne FHK-mandskab, der rykkede op i 3. division. Men som klubben steg i rækkerne, blev Nick Knudsen mere og mere overflødig, fordi man satsede på andre - mere talentfulde - målmænd. Så han endte på andetholdet og nogle gange tredjeholdet, hvor han har befundet sig i efterhånden seks år.

Onsdag aften får han - formentlig - gevinst for sin tålmodighed. Med en længevarende skade til Jimmi Andersen er Nick Knudsen pludselig blevet skudt ind på førsteholdet. Han spillede i FHK's uafgjorte kamp mod Nordsjælland og var også inde i pokalkampen mod Hjørring. Og nu venter mægtige Aalborg, der er suveræn etter i ligaen og forsvarende dansk mester.

- Det største kick bliver at løbe ind i en forhåbentlig fyldt thansen Arena. Det har jeg drømt om i mange år, siger Nick Knudsen.

Jeg kan huske, at han på et tidspunkt lagde an til et underhåndsskud. Jeg har aldrig være så bange i mit liv.

Nick Knudsen har før mødt Henrik Møllgaard i kamp

Annonce

Jeg har aldrig været så bange

Han har aldrig prøvet at spille på hjemmebane i ligaen. Men faktisk har han mødt Aalborg før - tilbage i pokalturneringen i 2012. Dengang spillede klubbens nuværende stjerne Henrik Møllgaard også for Aalborg.

- Jeg kan huske, at han på et tidspunkt lagde an til et underhåndsskud. Jeg har aldrig være så bange i mit liv, siger Nick Knudsen og griner.

- Men han skyder heldigvis ikke så hårdt mere, konstaterer han.

Han er godt klar over, at han ikke kommer på banen, hvis Emil Tellerup står godt. Men hvis ikke:

- Så er det der, at gammelfar må ind, siger Nick Knudsen.

Gammelfar og gammelfar. Nick Knudsen er 31 år gammel, men han er den sidste tilbage fra den gamle garde, der reddede klubben for efterhånden otte år siden.

- Jakob Frederiksen (fløjspiller) spillede også dengang i nogle få kampe, men han var jo ungdomsspiller. Jeg er den sidste af de gamle ræve. Og nu får jeg lov at prøve igen, siger han.

Er der en frygt for, at du falder totalt igennem? Aalborg er jo Danmarks bedste hold.

- Slet ikke. Det er en glæde at se, hvor god man egentlig er. En målmand kan altid have gode kampe og overpræstere, og det kan jeg håbe på, at jeg får nu, hvor Jimmi er skadet. Jeg ser det som en udfordring for mig. Hvordan kan jeg gøre det mod toppen af poppen?, siger han.

Annonce

Halvanden meter høj

Nick Knudsen har ingen forventning om en brandkamp fra hans side.

- Aalborg er Danmarks bedste hold uden sammenligning. Mit mål er at komme ud med en redningsprocent på mere end nul.

- Vi må håbe på, at Tellerup har en god kamp. Man skal ikke forvente, at jeg står på 50 procent i sådan en kamp. De er for kloge til at se, at jeg kun er halvanden meter høj, og så lægger de den op i nettaget, siger Nick Knudsen.

Han træner to-tre gange om ugen og spiller mest håndbold for hyggens skyld. Selvom han nu får lov at snuse til livet som liga-målmand, har han lagt drømmen om en professionel karriere på hylden.

- Alt ære og respekt for mig selv: Det er jo ikke mig, de skal satse på til fremtiden, siger han.

- Jeg træner den mængde, jeg har tid, lyst og motivation til. Og hvis Jesper Houmark ringer, vil jeg hjertens gerne hjælpe. Men kun hvis det passer med mit arbejde, siger han.

Han spiller stadig med hjelm. Det skyldes, at han har flere hjernerystelser bag sig. Håndboldspillere i de lavere rækker evner ikke altid at placere deres skud, så de går forbi hans ansigt.

- Det bliver heldigvis ikke et tema mod Aalborg. De ved, hvor de sætter bolden, siger Nick Knudsen.

Kampen mod Aalborg spilles klokken 20.30 onsdag aften i Fredericia.

Nick Knudsen er kommet på FHK's førstehold som følge af en skade til Jimmi Andersen. Den sidste gamle ræv tilbage fra 2012. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce