Annonce
Sport

En tredjedel af EM-millionregnen drypper på spillerne

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
DBU scorer mindst 69 millioner kroner for EM-deltagelse. Omkring en tredjedel plejer at gå til spillerbonus.
Annonce

69 millioner kroner.

Det er startbeløbet fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), der med sikkerhed tilfalder Dansk Boldspil-Union (DBU), efter Danmarks fodboldlandshold mandag kvalificerede sig til næste sommers EM-slutrunde.

Cirka en tredjedel af det beløb tilfalder landsholdsspillerne, der bliver udtaget for Danmark.

Det er der i hvert fald kutyme for i forbindelse med tidligere slutrunder, fortæller Kenneth Reeh, konstitueret direktør i DBU.

- Der går noget til spillerne, til udgifter og til DBU. Historisk set har det været cirka en tredjedel i hver pot, men det er ikke regnet ned i detaljen endnu i denne omgang.

- Først de næste dage går vi hardcore ned i detaljerne, siger Kenneth Reeh.

Spillernes bonusbeløb blev forhandlet på plads i forbindelse med den nye landsholdsaftale. Spillerne i truppen bliver belønnet med en startbonus for at blive udtaget, og så kommer mere på, alt efter hvordan holdet præsterer.

På samme måde får DBU flere penge fra Uefa, hver gang landsholdet scorer point eller når et nyt stadie i EM-turneringen, der blandt andet afholdes i Danmark.

Hver sejr i gruppespillet er 11 millioner kroner værd, mens uafgjort belønnes med det halve. En plads i ottendedelsfinalerne udløser yderligere 15 millioner kroner, og en kvartfinale yderligere 24 millioner kroner.

Det er penge, der falder på et tørt sted hos DBU i forhold til fortsat udvikling.

- Historisk set har vi været meget afhængige af dem. Det har været med til at opbygge vores formue og igangsætte mange tiltag. Overskuddet fra de seneste slutrunder har gjort, at vi har kunnet investere massivt i dansk fodbold.

- Så det er meget kærkomment. Overskuddet skal igen ud og arbejde og gavne udviklingen, så vi kan fastholde trykket på både herre-, dame-, drenge- og pigefodbold. Så bredden får også noget ud af det, siger Kenneth Reeh.

Hvad der konkret skal bruges penge på, kan han endnu ikke sige.

- Det skal drøftes i bestyrelsen til foråret, men pengene ryger ikke bare ned i kassen, understreger DBU-direktøren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Kampagne bakker op om Baltic Pipe-aktivister: - Det er glædeligt, at nogen råber op

Annonce