Annonce
Middelfart

En tur i biffen, champagne og kampagne: Sådan hverver de lokale partier nye medlemmer

Konservative har brugt champagne og Churchill-anekdoter som forsøg på at lokke nye medlemmer til. Arkivfoto.

Der er stor forskel på, hvordan de forskellige partier prøver at hverve medlemmer. For nogle er det store, sociale arrangementer, der virker, for andre er det synlighed i gadebilledet. Fyens Stiftstidende har hørt kommunens politiske partier, hvad de gør for at øge medlemstallet.

Det Konservative Folkeparti

- Jeg tror, det er vigtigt at holde møder og arrangementer, der er knap så politiske. Så det bliver mere meet and greet (socialt netværksarrangement, red.). Det havde vi for to uger siden, da vi lejede Nørre Aaby Bio og viste Winston Churchill-filmen Darkest Hour og serverede champagne, siger formand for Det Konservative Folkeparti i Middelfart, Flemming Hansen, der vurderer, at en tre-fjerdedele af gæsterne til arrangementet ikke var medlemmer.

Annonce

Socialistisk Folkeparti

- Vi har medlemsmøder og baggrundsgruppemøder, og der kommer forskellige folk løbende. Det er faste tidspunkter, så det er ikke altid, folk kan, men så melder folk gerne tilbage på mail, hvis de har noget, de vil have snakket om. Vi fokuserer på folk, vi tror kunne have interesse i at blive medlemmer. Det er meget svært at trække nogen ind i politik, som ikke har lyst til det. Vi giver muligheden, men der skal også være nogen der tager tøjlerne, siger formand for SF i Middelfart, Morten Kanstrup Thomsen.

Annonce

Dansk Folkeparti

- Vi er synlige på markederne - Lillebæltsmarked og Gelstedmarkedet, og hvis der sker noget i byen, så er vi der. Og så har vi en masse arrangementer, når folk melder sig ind. Vi har medlemsmøde hver anden måned og bingo-banko, siger formand for Dansk Folkeparti i Middelfart, Torben Nielsen.

Annonce

Socialdemokratiet

- Inden længe kommer der blandt andet en folder rundt til alle beboere i kommunen, der fortæller om den politik, vi gerne vil have her i kommunen. Udover det holder vi møder og er til stede i gadebilledet. Og så sker det, at vi ringer rundt og hører folk, om de vil være medlemmer, men det, synes jeg ikke selv, er den bedste måde at gøre det på, siger afgående formand for Socialdemokratiet i Middelfart, Inge Lodberg.

Annonce

Venstre

- Vi er på gaden, og når der er aktiviteter i byen. Vi sørger for at være synlige og minde folk om, at vi er der. Og så har vi p.t. aktiviteter i gang, hvor vi vil prøve at opsøge personer, der kunne være potentielle medlemmer, siger formand for Venstre i Middelfart, Torben Torsbjerg Møller.

Annonce

Radikale Venstre

- Vi er meget udfordrede af, at vi ikke har nogen, som sponsorerer os. Vi har ingen penge ud over dem, vi får fra partistøtten, så det er ikke nemt for os at komme ud og dele flyers og lignende ud. Men vi sørger for at være aktive på vores Facebook-side, og så ringer jeg rundt til nye medlemmer for at høre, hvad de kunne tænke sig at bruge foreningen til, siger formand for Radikale Venstre i Middelfart, Elisabeth Kjær Tejlmand.

Annonce

Liberal Alliance

- Vi er udfordrede af at være en lille organisation med begrænsede midler. Jeg forsøger at få ringet rundt til folk, men jeg er også pinligt berørt over, at jeg ikke altid får taget mig sammen til det. Og jeg synes generelt, jeg oplever færre, der vil engagere sig i det politiske arbejde, siger formand for LA i Nordfyns- og Middelfart Kommuner, Leif Bode Nielsen.

Annonce

Enhedslisten

- Vi gør ikke andet end, at vi er synlige, når vi går på gaden. Ellers har vi lagt lidt stille siden valgkampen i 2017. Vi brugte 2018 på at samle kræfter, og der var nogle stykker, der var underdrejet af helbred og arbejde. Vi har fået en håndfuld unge mennesker indenfor de sidste par måneder, og det er vildt fedt, at de kommer med ungdommens glød. Dem har vi manglet nogle stykker af, siger Paw Nielsen, byrådsmedlem.

Annonce

Alternativet

- Vi gør ikke noget lokalt, og vi har ikke lokale hvervekampagner. Men der kommer nye til - blandt andet når de møder os rundt omkring. Det handler om, at vi tager klimaet seriøst og alvorligt, er min formodning, men vi har ikke spurgt dem, siger folketingskandidat Tine Busk.

Nye Borgerlige

- Vi står ikke stærkt på Fyn og har ikke en kandidat i Middelfart. Vi er fem medlemmer i kommunen, siger formand for Fyns Storkreds i Nye Borgerlige, Martin Paetau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Annonce