Annonce
FC Fredericia

En uhyggelig modstander: FC Fredericia vandt senest over Silkeborg i 2016

Mikkel Knudsen har rent faktisk prøvet at vinde over Silkeborg med FC Fredericia. Det skete senest i 2016. Arkivfoto: Søren Gylling
Af de sidste 10 opgør mellem Silkeborg IF og FC Fredericia, har Silkeborg vundet de otte. Søndag kommer storklubben til Monjasa Park.
Annonce

Fredericia: Øh...

Mikkel Knudsen tænker sig om. Han spillede 90 minutter i den seneste FC Fredericia-sejr over Silkeborg, og han har lidt svært ved at grave oplevelsen frem i hjernens arkiver.

Efter nogle sekunder kommer det:

- Nåeh ja. Det var Jesper Sørensens første kamp for os. Og vi spillede på Silkeborgs gamle stadion. Ja, ja. Thomas Mikkelsen stod også en god kamp. Det er lang tid siden, siger Mikkel Knudsen.

Ja, det er lang tid siden. FC Fredericias seneste sejr over Silkeborg i en betydende kamp ligger tilbage i 2016. Den 10. marts 2016 for at være eksakt. I træner Jesper Sørensens debut på FC Fredericia-bænken.

Siden dengang har klubberne spillet seks indbyrdes kampe. To i pokalen og fire i 1. division. De har alle været tætte men er endt med samme udfald: Nederlag til FC Fredericia.


Stor ros til spillerne for den måde, de tager imod alt på.

Michael Hansen, FC-træner.


Af de seneste 10 opgør, har FC Fredericia tabt de otte, spillet en uafgjort og vundet den ene med Mikkel Knudsen som deltager.

- Det er vel sådan, styrkeforholdet er. De sidste 10-15 år har Silkeborg ligget og cyklet mellem at være absolut tophold i 1. division og så Superligaen. Fredericia har i samme periode etableret sig i 1. division, siger træner Michael Hansen.

Annonce

Michael Hansen og Silkeborg

For træneren vækker Silkeborg store følelser. Han har spillet i klubben ad to omgange: Fra 1990-1996 og igen fra 2006-2007. Og så har han været ansat i klubben både som træner og head of coaching. I 2019 var han træneren, der fik Silkeborg i Superligaen.

I samme sæson vandt han og Silkeborg tre gange over FC Fredericia.

- Jeg kender mange af spillerne. Og hele staben har jeg arbejdet sammen med på nær Kent Nielsen. Det er specielt lige nu, men når vi når søndag morgen, er jeg fokuseret på kampen, siger Michael Hansen.

Bænken: Alexander Nybo, Mathias Johannsen, Lukas Enevoldsen, Dennis Høegh, Christian Tue, Alexander Jensen.Skader: Steven Enna, Andreas Oggesen og Joachim Wagner.

I søndags tabte FC Fredericia til et Hobro-mandskab, der stod dybt og forsvarede sig med paraderne oppe. Det bliver noget andet søndag mod Silkeborg.

- De spiller hurtigt mellem felterne, de har mange løb, de er dygtige til at spille op centralt og bruge backs højt oppe i banen. De har mange gode ting der, skaber mange chancer, siger Michael Hansen.

Annonce

Hvordan vinder FC?

Spørgsmålet til en million er: Hvordan i alverden skal FC Fredericia vinde?

- Vi skal være på tæerne og levere en toppræstation. Vi skal spille en kamp som den mod Fremad Amager, siger Michael Hansen.

Mikkel Knudsen er en af de få i FC Fredericia-truppen, der har vundet over Silkeborg. Kun Christian Ege Nielsen og Dennis Høegh kan bryste sig af det samme.

Hvordan skal I vinde?

- Vi skal fungere som hold både offensivt og defensivt, og vi skal ramme et højt niveau. Målmanden skal have en god dag. Det skal forsvaret, midtbanen og angriberne også, siger Knudsen.

Opgøret sparkes i gang klokken 14.00 på Monjasa Park.

De seneste 10 indbyrdes opgør

11. oktober 2019: FC Fredericia-Silkeborg 3-4 (Pokalturneringen).

3. maj 2019: FC Fredericia-Silkeborg 0-1 (1. division).

17. marts 2019: Silkeborg-FC Fredericia 2-1 (1. division).

30. september 2018: FC Fredericia-Silkeborg 1-2 (1. division).

25. april 2018: FC Fredericia-Silkeborg 0-1 (Pokalsemifinale).

16. maj 2016: FC Fredericia-Silkeborg 1-4 (1. division).

10. marts 2016: Silkeborg-FC Fredericia 0-1 (1. division).

10. september 2015: FC Fredericia-Silkeborg 1-1 (1. division)

21. maj 2014: Silkeborg-FC Fredericia 4-0 (1. division)

24. november 2013: FC Fredericia-Silkeborg 0-2 (1. division).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

Se målene: 45 gode minutter var ikke nok for FC - tabte til Esbjerg i topkampen

Fredericia

Mundbinds-præcisering: Der er stadig besøgsrestriktioner på plejehjemmene

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Alt for mange VB'ere leverede under niveau - derfor vandt Randers sikkert

Annonce