Annonce
Trekantområdet

En våd omgang da håneretten skulle vindes

Fælleshåbsskolen i de grå trøjer spillede mod Englystskolens drenge. Det var i skolepokalen. Foto: Jørgen Flindt
Fælleshåbskolens drenge skulle møde Englystskolen i skolepokalen. Håneretten var på spil. Men også mere end det, og det endte desværre ikke heldigt for nogen af holdene.
Annonce

Gauerslund: En af spillerne fra Fællshåbsskolen hopper højest, og han nikker bolden på fornem vis ind bag målmanden, men dommeren fløjter straks. Der var frispark forinden, og målet bliver underkendt.

Heldet er denne formiddag ikke med drengene fra Fælleshåbskolen. De taber 0-1 til Erritsø Fællesskole skolen.

Men næste kamp venter, og den er vigtigt. Meget, meget vigtig. Det er skolepokalen, som drengene deltager i. Tre hold, deriblandt de to lokale skoler, kæmper om en plads videre i turneringen.

- Det er den vigtigste kamp i år. Det her, det er vigtigere end eksamener og al den slags. Det er skolens ære, der står på spil, siger træner Mark Frødstrup med et glimt i øjet.

For det handler om at peppe drengene op til den vigtige kamp om håneretten. Drengene skal møde Englystskolen.

- Det er meget specielt at møde dem. Vi kender jo alle deres spillere, for vi spiller jo normalt sammen her i Gauerslund IF, forklarer målmanden hos Fælleshåbsskolen, August Weismann.

Pigerne gik ikke videre

Mens drengene fra Fælleshåbsskolen og Englystskolen mødtes ved årets skolepokal-turnering, var kun Fælleshåbsskolens piger i aktion.

Holdet mødte Erritsø og en skole fra Middelfart, men pigerne fra Fælleshåbsskolen gik ikke videre.

Pigerne fra Englystskolen skal først spille deres første kampe i denne uge.

Det er DBU, der arrangerer skolepokalen - det der tidligere hed Ekstra Bladets skolefodbold.

Annonce

En smal sejr og nederlag

Regnen vælter ned, da kampen går i gang, og det står hurtigt klart, at Englystskolen sidder tungt på kampen, hvilket er forventeligt. Skolen nåede langt sidste år, og desuden er skolen markant større end Fælleshåbsskolen, så rekrutteringsgrundlaget er også et andet.

På den ene langside er der fyldt op med elever fra Englystskolen. Alle elever i de store klasser har fået fri fra timerne, for at heppe deres hold.

- Den her kamp mod Fælleshåbsskolen er da en, som Englystskolen helst gerne skal vinde, og det tror jeg også på, vi gør. Vi har et godt hold, og vi kommer som regel langt i skolefodboldturneringen, forklarer Matthias Tornbjerg Devantier, der er en de heppende elever.

Kampen er dog mere lige end forventet, men til sidst finder kampen en vinder. Englystskolen slår Fælleshåbsskolen med 1-0, og håneretten er hjemme.

Det er sejrens sødme dog ikke helt endnu, og da Englystskolen og Erritsø spiller 1-1 i den sidste kamp, skal der straffesparkskonkurrence til. Her trækker Erritsø det længste strå, og dermed er de to lokale hold færdig, før det for alvor bliver sjovt.

Skuffelsen var stor, da Fælleshåbsskolen havde tabt den første kamp, som var mod et hold fra Erritsø. Foto: Jørgen Flindt
Englystskolen havde medbragt en hel langside af publikummer, nemlig alle elever fra de ældste klasser. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce