Annonce
Fredericia

En vision for åbenhed

Kirsten Hassing Nielsen. Privatfoto

Læserbrev: Der er ingen tvivl om, at åbenhed er et ønske hos de fleste borgere i relation til den kommune de bor i. Spørgsmålet er bare, hvordan vi skaber mere åbenhed. Ikke åbenhed i juridisk forstand, for den er så rigeligt reguleret i lovgivningen. Men åbenhed i det politiske arbejde og dialogen med borgerne.

Det handler om viljen og den oprigtige interesse i at gå i dialog og sige tingene som de er. At vise, at man kæmper for sagen, stiller sig frem, stiller op og viser synlighed på de områder man kan, og hvor det forventes.

I det politiske arbejde skylder man borgerne at stille sig frem. Ikke for kun at sige det, man tror de vil høre, men at de kan mærke en oprigtighed og vilje til dialog med omverden. Åbenhed er for mig den upolerede fremlæggelse af en sag, et synspunkt eller en holdning som virker ægte på modtageren, og som inviterer til konstruktive spørgsmål og dialog. Så er vi i gang med åbenhed.

Annonce

De seneste måneder har vi desværre set flere eksempler på manglende tilstedeværelse af åbenhed.

I teatersagen er der stort set ingen politisk repræsentant, der har stillet sig frem eller udtalt sin holdning til enkelte dele af sagen.


I teatersagen er der stort set ingen politisk repræsentant, der har stillet sig frem eller udtalt sin holdning til enkelte dele af sagen.


I sagen om brug af konsulenter på handicapområdet har der også manglet svar gennem længere tid samt mørklægningssagen, hvor der er forbrugt 6,5 millioner på ekstern advokatbistand. Hvordan ville åbenhed have set ud her?

Og bare for at understrege; åbenhed handler ikke om kvantitet - altså åbenhed om alt - men i langt højere grad om, hvordan den politiske figur træder frem for omverden. Og med al respekt for de ting, der ikke kan være åbenhed omkring.

Fokus skal i langt højere grad være på at træde frem og vise mod. Mod på at møde borgerne og blive mødt af helt berettigede spørgsmål.

Åbenhed er nøglen til tillid og respekt fra borgerne. Åbenhed er et aktivt valg og en prioritering. Derfor skal der være en vision for åbenhed. En vision for hvad åbenhed betyder for os, og hvordan den vil se ud i morgen. Det er ikke et beskedent ønske, men en selvfølge at arbejde for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce