Annonce
Fredericia

Endelig: Abstinenserne blev plejet med Pixar-film

Mille, Caroline, Jeppe og Mikkel var mere end parate til endelig at komme i biografen. Det blev fejret med masser af popcorn og cola. Mikkel og Jeppe skulle for alvor pleje film abstinenserne så de havde sikret sig billetter til hele tre film fredag. Foto: Nana Hanghøj
Godt 40 børn og voksne søgte ind i biografmørket i Panorama fredag eftermiddag. Animationsfilmen "Fremad" havde premiere 5. marts, kort før Danmark og biograferne lukkede ned. Fredag var der store gensynsglæde med lærredet og publikum for både gæster og biografejer Lars Broen.
Annonce

Fredericia: Smilene var lige så store som popcorn-bægrene og Pepsi-krusene hos de fire biografgængere Caroline, Mille, Jeppe og Mikkel, da de fredag eftermiddag var mere end klar til at se "Fremad" på det store lærred.

- Vi plejer at være i biografen rigtig tit, så vi har virkelig ventet på det. Vi skal faktisk se tre film i løbet af i dag, så vi er først færdige kl. 23. Det bliver fedt, siger Mikkel, som ud over at være entusiastisk biografgænger er formand for filmklubben på Fredericia Gymnasium.

Han tog en biograf-maraton-oplevelse sammen med klassekammeraten Jeppe, mens søsteren Mille og hendes veninde Caroline nøjedes med Pixar-filmen.

- Vi har været i drive-in biograf, men det er ikke helt det samme, mener Caroline.

Vi skal faktisk se tre film i løbet af i dag, så vi er først færdige kl. 23. Det bliver fedt.

Mikkel - entusiastisk biografgænger og formand for filmklubben på Fredericia Gymnasium

Annonce

Lange usikre måneder

Mens humøret var i top hos firkløveret over at kunne slå sig ned i biografmørket igen, var det ikke mindre højt hos biografejer Lars Broen.

- Det er skønt at se folk igen. Det har været lange måneder med den usikkerhed, at vi ikke vidste, hvornår der blev åbnet op. Nu skete det endelig, men vi fik først retningslinjerne onsdag, så det har været lidt presset, siger Lars Broen.

Billetsystemet er blevet indstillet, så der automatisk sikres den nødvendige afstand mellem biografgæsterne. Der er klistet "Hold-afstand"-mærkater på gulvet, og pile viser vej, så der ikke er risiko for, at kunderne rammer hinanden. Slikområdet er åbent, men kun for otte kunder ad gangen.

- Og vi har også fået lov til at have bland-selv-slik. Det skal bare ske med handsker og afspritning, forklarer Lars Broen.

Annonce

I gang med et brag

Lars Broen kunne glæde sine biograf-entusiaster Mikkel og Jeppe med, at der i løbet af den kommende pinse bliver installeret helt nye lærreder i alle fire biografsale.

- Det bliver lærreder fra gulv til loft og som buer. Det kommer til at give en helt fantastisk oplevelse, lover Lars Broen.

Investeringen i de nye lærreder sker på bagkant af en økonomisk hård periode.

- Vi har fået støtte via hjælpepakker og lønkompensation, men det har alligevel været svært. Så måske virker det lidt bagvendt at starte ud med en stor investering, men vi glæder os til det, og tror på, at det er det rigtige. Vi vil gerne vise folk, at vi er tilbage med fuld styrke, siger Lars Broen.

Lars Broen havde en travl åbningsdag. Kl. 15 var første film på lærredet og derefter fulgte i rap film efter film. Først onsdag fik biografparret Helle og Lars Broen retningslinjerne, og først fredag var det muligt at se om det hele fungerede, da de første gæster var lukket ind. Flere stamgæster var klar som de første blandt andet Peter, som fik hilst på den travle biografejer. Foto: Nana Hanghøj
Annonce

Solskin er ok

Solen skar ind igennem glas facaden på Panorama, men det holdt ikke biografgæsterne hjemme. Godt 40 gæster var på plads i salen, da "Fremad" blev spillet i gang.

- Solskin er også fint biografvejr, har vi erfaret. Når det er godt vejr, får folk lyst til at komme ud, så det er helt fint, siger Lars Broen.

Og det kunne under ingen omstændigheder bremse de biograf-glade gutter Mikkel og Jeppe. De har tørstet efter at se film på lærred, ligesom de glæder sig til normale tilstande, så deres biografklub på gymnasiet for alvor kommer i gang igen.

- Vi plejer at vise film på gymnasiet, og der kommer op til 120. Det har vi ikke kunnet i de seneste måneder. Vi har haft en enkel virtuel filmaften, hvor vi så en Netflex-film. Det er bare ikke det samme, fastslår de.

Sådan ser et biograflærred ud, før det er rullet ud og sat på plads i biografsalen. Rullen rummer nye lærreder til alle fire sale i Fredericia. De bliver sat op i løbet af weekenden, og vil give gæsterne en helt ny og imponerende oplevelse, lover Lars Broen. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce