Annonce
Kultur

Endelig: Dansere rykkede ud i det fri

Linedance kan sagtens danses udendørs - i vintertøj. Foto: Lars Saugbjerg
"Idræt i dagtimerne" var hurtig på aftrækkeren, da restriktionerne blev lempet, og der blev åbnet op for udendørs aktiviteter for 25 personer.

Vejle: Nam bør danses med en parter, sang Shu-bi-dua. Men det var ikke den slags dans, som musikken bød op til ved DGI Huset i Vejle forleden. Det var nemlig linedance.

Endelig blev restriktionerne lempet, og dermed var det igen muligt at mødes i hold - til udendørs aktiviteter.

"Idræt i dagtimerne" var hurtig på aftrækkeren og kunne med det samme melde udsolgt på de første hold.

På en halvkold formiddag, hvor udtryk som "heel freezers" og "applejack" ikke var fremmede, tog 24 friske dansere opstilling på rækker. Dans uden partner: Linedance.

- Kloge mennesker har jo fundet ud af, at udendørs idræt ikke smitter i så høj grad, som man troede. Det er vand på vores mølle. Snart kan vi måske stå 50 her på pladsen, hvem ved. Vi har været op mod 100 til linedance indendørs, fortæller lederen af "Idræt i dagtimerne", Lars Damgaard, der så begejstret til, da deltagerne rykkede ud på "dansegulvet".

- Det er som med køerne, når de kommer på græs. Sikke en glæde.

Yrsa Rasmussen havde savnet sin linedance og meldte sig straks på holdet - selvom dansen foregik udendørs. Foto: Lars Saugbjerg

Yrsa Rasmussen var en af danserne, der havde set frem til at komme i gang.

- Vi er så glade, at vi næsten ikke kan få armene ned. Det er så dejligt at komme i gang, måske lidt køligt for tæerne, men det gør ikke noget, lød det fra Yrsa Rasmussen, der er vant til at holde sig aktiv med blandt zumba, cirkeltræning og linedance.


Det er så dejligt at komme i gang, måske lidt køligt for tæerne, men det gør ikke noget.

Yrsa Rasmussen


- Under nedlukningen har jeg kunne holde mig i form, fordi DGI huset har sendt nogle videoer, som jeg kunne bruge derhjemme. Det har altså været godt - men selvfølgelig er det allerbedst at kunne mødes på et rigtigt hold.

"Idræt i dagtimerne" rykkede ikke kun linedance udenfor. Også zumba-holdet havde højt til loftet. Det samme havde Forårsgymnastikken.

Det kan sagtens lade sig gøre at danse linedance udendørs. Også selvom temperaturen kun er få grader over frysepunktet. Foto: Lars Saugbjerg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Fredericia

Efter kritisk rapport: Fem satsninger får støtte fra brandingpuljen

Annonce