Annonce
Fredericia HK

Endelig: FHK-stjerne fik debut i remis mod tophold

Rasmus Jensen kom endelig i aktion for FHK, da han spillede omtrent 25 minutter af en træningskamp mod GOG. Foto: Michael Svenningsen
Rasmus Jensen var endelig tilbage på håndboldbanen, da Fredericia HK mandag eftermiddag spillede en træningskamp mod GOG. Stregspilleren har været skadet i et halvt år, men han fik 20 minutters spilletid i træningskampen, som endte uafgjort 27-27.
Annonce

Fredericia: Der var ét altoverskyggende samtaleemne, da Fredericia HK mandag eftermiddag spillede træningskamp mod GOG:

Rasmus Jensens tilbagekomst til en håndboldbane.

Rasmus Jensen lignede en ko, der kom på græs efter et halvt års mørke i en stald. Hans vildskab gav da også en reprimande fra den ene dommer, som mente at han var lige voldsom nok.

- Det var som en gammel hest, der kom tilbage i manegen, sagde Rasmus Jensen med et smil.

- Jeg er ikke på 100 procent endnu, men det er dejligt at komme ind på banen og bidrage. Det er bare noget andet at stå derinde og kunne hive fat i holdkammeraterne, end det er at stå på sidelinjen og råbe ind, sagde stregspilleren.

Forsvarsgeneralen skiftede til FHK før denne sæson, men han havde ikke spillet ét sekunds håndbold for klubben før mandagens kamp. Rasmus Jensen var ellers sommerens flagskibs-tilgang, fordi han har stor erfaring fra ligaen og stor kvalitet. Men kort efter skiftet måtte han opereres i knæet, og det indgreb har holdt ham ude indtil nu.

Rasmus Jensen spillede omtrent 28 minutter i alt i forsvaret - fordelt over de to halvlege. Han kom på banen efter 10 minutter af første halvleg, hvor han stod som højre søjle i en centertrio sammen med Mathias Hedegaard og Jesper Lindgren. Sidenhen blev han både anbragt som den centrale søjle i forsvaret og som den venstre.

Det var de første, spæde skridt efter en lang skadespause, men Jensen udviste ikke desto mindre gode kommunikative evner, når han orkestrerede medspillerens angreb på GOG's offensiv. Desuden virker han til at være en mere aggressiv type end dem, FHK råder over i forvejen. Han var levende med vilde, flagrende arme og stod i ansigtet på fynboerne, så snart de fik bolden.

En ganske udmærket uofficiel debut.

Jeg håber, at jeg kan bidrage med noget erfaring og noget energi. Jeg har været i klubber med stor vinderkultur, og den skal jeg have med ind her.

Rasmus Jensen, stregspiller for FHK

Annonce

Uafgjort

FHK-spillernes indsats var bedre, end den der blev leveret lørdag mod det norske hold Nærbø. Særligt defensivt, hvor der i anden halvleg ikke blev givet ret meget væk.

GOG er en modstander af en anden statur, for den norske række er et hak under den danske. De bedste norske spillere tager til Tyskland og Spanien, de næstbedste tager til Danmark, og det næste lag bliver hjemme i Norge.

FHK var foran i kampens indledning, hvor både forsvar og angreb var i god bevægelse. FHK var kommet ud af sit vinterhi, og fødderne blev flyttet markant hurtigere, end det var tilfældet i lørdagens kamp.

Efter 19 minutters spil kom GOG foran med 10-9, og undervejs i første halvleg var gæsterne foran med 15-12. Det begyndte at ligne, at storklubben skulle sejle sig til en sejr, men FHK's signatur er evnen til aldrig at give op, og efter otte minutter af anden halvleg, var alt atter lige, da Kasper Young svævede ind i feltet og gjorde det til 18-18.

Derfra blev kampen en tæt affære, og i slutminutterne blev tempoet skruet markant i vejret, fordi begge klubber greb ud efter sejren. Kristian Stoklund fik muligheden for at score til 28-27 med 10 sekunder igen, men han misbrugte fra en spids vinkel, og så kunne GOG nappe sejren.

Men gæsterne misbrugte også muligheden for at vinde, og derfor endte kampen 27-27.

FHK spiller igen på torsdag mod Skjern.

Fredericia HK-GOG 27-27 (13-15)

Træningskamp
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia

FC Fredericia tog tre vigtige point og sprang op på andenpladsen

Fredericia

Coronasmitte steget med fem

Annonce