Annonce
Fredericia

Endelig: Fredericia Esport kom i gang

12-årige Victor Brodersen var med til den første træningseftermiddag med Fredericia Esport. Foto: Klaus Madsen
Mandag bød Fredericia Esport velkommen til foreningens første træning i de nye lokaler på Bülows Kaserne. De yngste spillere fik lov til at indvie computerne med de første "kills".
Annonce

Fredericia: Endelig skete det.

Efter cirka et års tilløb bød Fredericia Esport medlemmerne velkommen i de nye lokaler på Bülows Kaserne, da 16 spillere satte sig foran tastatur og skærme mandag eftermiddag.

- De er megafede, lød det fra 12-årige Victor Brodersen.

Han er kommet med i den nystiftede forening og var vild med muligheden for at spille Fortnite sammen med andre, med gode computere og med hjælp fra et par dygtige, unge trænere.

- Jeg spiller meget computer, og det er fedt, at man kan komme her og blive bedre. Det kunne være fedt at komme til at spille på et hold og vinde nogle store turneringer, lød det fra Victor Brodersen.

Jeg er selv god til Fortnite, og det er hyggeligt at komme her og hjælpe. Drengene lærer også noget socialt, når de sidder her sammen. De lærer at håndtere, når de taber. Så er det jo pinligt at råbe højt, når man sidder sammen med de andre.

Tobias Bech, 15 år, hjælpetræner

Annonce

Stærke computere

Fredericia Esports formand Peter Bech havde også et stort smil fremme. Bestyrelsen bag foreningen har arbejdet på højtryk for at gøre lokalerne klar. Fredericia Esport råder over 1000 kvadratmeter. Et stort spillelokale og et mindre lokale til bootcamp var klar til spillerne, og at dømme efter deres reaktioner var udstyret i orden.

- Det er utroligt lidt brok, jeg hører. Computerne virker til at være stærkere end dem, de fleste af drengene har derhjemme, sagde Peter Bech.

Fredericia Esport har haft 100 interesserede skrevet op, som var klar til at melde sig ind. Men på første træningsdag havde Peter Bech ikke overblik over, hvor mange der havde gjort det.

- Vi har lige en kapacitet til 175 medlemmer på en uge. De kommer mellem klokken 16 og 22. I dagtimerne bliver der åbent for skoler og institutioner, fortalte Peter Bech.

Planen er, at flere computere op end de 30, der er i brug nu. Og så bliver der plads til endnu flere. Indtil videre tilbydes spillene Fortnite, League og Legends (LOL) og Counterstrike (CS).

Mandag var der to hold med Fortnite, som blev spillet fra klokken 16 til 19 - og igen fra klokken 19 til 22.

Annonce

Hvad mere kan man ønske sig?

24-årige Frederik Holst fra Fredericia har også arbejdet med at få klubben i gang.

- Rammerne er til, at det bliver et af de fedeste steder i Danmark. Vi kan mærke også, at folk gerne vil os i Fredericia. Der er gode lokaler, det ligger centralt og tæt ved stranden. Hvad mere kan man ønske sig, spørger Frederik Holst.

Mens foreningen havde sin allerførste træning nogensinde, forberedte han en anden milepæl for klubben. Han er træner for klubbens elitehold Fortress, som netop er rykket op i Danmarks bedste liga i spillet LOL. Og netop mandag aften spillede holdet sin første ligakamp.

Nogle af de yngste medlemmer var med til at indvie lokalerne. Der er to trænere, og desuden gik 15-årige Tobias Bech også rundt og gav tips i spillet Fortnite. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce