Annonce
Fredericia

Se video fra mudder-ræs: Coronaen blev glemt mellem våd skovbund og forfriskende skumbad

Efter at have ligget i hi i halvandet år fik frivillige fra Fredericia Fag og Firmaidræt lov at guide 260 løbeglade kvinder rundt i Hannerup Skov. En særlig forårsudgave af Ladies Mudrace havde trukket deltagere fra Jylland og Fyn, der nød at få lov til at kæmpe med og mod hinanden.

Hannerup: Forholdene var fuldstændigt perfekte, da Fredericia Fag og Firmaidræt tirsdag eftermiddag sendte de første hold kvinder af sted på fem kilometers strabadserende løbetur gennem Hannerup Skov.

Et skumbad til at vaske mudderet af var en perfekt afslutning på et perfekt løb i Hannerup. Foto: Nana Hanghøj

- Solen skinner, temperaturen er hverken for høj eller for lav. Og vi har fået lov at gennemføre. Det er fuldstændig fantastisk, sagde løbsansvarlig Ib Østergaard, inden de 260 kvinder i små hold blev sendt til opvarmning på den gamle tivoliplads.

Blandt de første på banen var de fire veninder Johanne, Pernille, Line og Charlotte, som i ens t-shirts havde taget turen fra Herning, Give og Ringkøbing for at være med.

Annonce
De fire grøntrøjede piger havde taget turen fra Herning, Give og Ringkøbing for at løbe mudrace. Johanne havde deltaget tidligere og fået Pernille, Line og Charlotte med. Foto: Nana Hanghøj

- Vi var spændte til det sidste, om det virkelig kunne lykkes, siger de, mens der tælles ned til opvarmning.

- Jeg var også lidt spændt på, om det var muligt at holde restriktionerne, men der har bare været styr på det, siger Johanne, som efter forskrifterne er iført mundbind, da opvarmningen går i gang.


Jeg var også lidt spændt på, om det var muligt at holde restriktionerne, men der har bare været styr på det.

Johanne - løbsdeltager fra Give


Indrettet efter coronaregler

Startområdet er delt i to, så kvinderne der kan holdes nødvendig afstand. Det gælder både i start- og målfelt.

- Vi har delt løberne op, så vi er sikre på, at vi lever op til restriktionerne. Vi har lagt ruten efter, at de ikke kommer til at krydse hinanden. Vi har været nødt til at gøre overvejelser hele tiden, så vi har kunnet hente de nødvendige tilladelser hos politi og kommune, forklarede Ib Østergaard.

Kun lige i gang ventede den første våde forhindring. Foto: Nana Hanghøj

Og traditionen tro skulle kvinderne ikke løbe langt, før de fik våde fødder og kroppe. En tur gennem en sump og så tilbage på tør sti, indtil det igen blev blød skovbund.

Så kom de første over nogenlunde uden at gå til bunds. Men efter et par hundrede fødder havde trådt sivene ned, så ventede der ekstra vådt føre for de sidste. Foto: Nana Hanghøj

Selv om det har været solrigt og tørvejr i snart en måned, så bliver en vinterklam skovbund ikke lige tør.

- Der er rigtig fine muddersteder, selv om det har været tørvejr, garanterede Ib Østergaard.

En af de faste frivillige til mudrace Kaj Borring fik sig en mellemmad, inden de første løbere ramte Svanesøen. Han sad klar ved løbets nye forhindring. En gangbro fra bred til bred. Han var lige så glad som deltagerne for, at det nu endeligt var muligt at gennemføre et mudrace. Foto: Nana Hanghøj
Annonce

Sne i april

Var det ikke lykkedes inden, så stod et skumbad klar til at sørge for våde løbebukser og t-shirts i opløbsområdet. En snemand, der egentlig var tiltænkt det juleløb, som måtte opgives, var blevet genoplivet med trykluft, og en skumkanon sørgede for snevejret.

Derfra var det hurtigt ind mod målområdet, hvor der var sørget for flammer, medaljer, mundbind, vand og sprit.

En glad snemand tog imod i april-solen. Den var tiltænkt en rolle til juleudgaven af mudrace, men blev aldrig pakket ud, da man måtte aflyse. Foto: Nana Hanghøj

Løbskommentator Ole Steen Hansen var trukket i sin røde kasket og nød også at være kommet på græs, da han heppede den første løber over stregen.

- Tillykke til Marie Louise Jørgensen fra Kolding KFUM. Du klarede den på 27 minutter og 38 sekunder. Imponerende.

Det var et beskedent publikum af hjælpere, der tog imod hende og de øvrige løbere, når de kom over stregen.

- Vi har været nødt til at droppe både forfesten og efterfesten. Det mangler vi selvfølgelig, men det må vente til coronaen har sluppet. Vi skal holde os under grænserne i forsamlingsreglerne, så når folk kommer i mål, skal de forlade området med det samme, beklagede Ib Østergaard, som til gengæld er sikker på, at han den 11. september kan byde tusindvis af deltagere velkommen til det store Ladies Mudrace i Madsby. Det måtte som alt muligt andet aflyses i 2020.

Medaljer, vandflaske, en pose med mundbind og sprit stod klar til deltagerne, når de havde passeret målstregen. Derfra skulle de hurtigt bevæge sig videre og ud af området, så coronarestriktionerne kunne overholdes. Foto: Nana Hanghøj
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce