Annonce
Kultur

Endelig tid til film i mørket: Lido åbner tidligst torsdag

Henrik Daugaard glæder sig til at genåbne Lido Biograferne efter coronapausen, men direktøren kan endnu ikke sætte en præcis dato på. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
Lido Biograferne har lov til at åbne nu, men direktør Henrik Daugaard vil være sikker på at overholde alle retningslinjer. Derfor åbner Lidos sale tidligst torsdag.
Annonce

Vejle: Vejles biografhungrende publikum må fortsat væbne sig med tålmodighed.

Lido Biograferne har som landets øvrige filmhuse været tvangslukket de seneste par måneder på grund af risikoen for coronasmitte, men onsdag valgte et enigt folketing blandt andet at genåbne landets biografer.

Så hurtigt går det dog ikke i biografen på Søndertorv, hvor folketingets beslutning overraskede direktør Henrik Daugaard.

- Jeg troede jo, at vi var i god tid, da vi først stod til at måtte genåbne i coronaens tredje fase 8. juni. Så vi har fået travlt med at få gjort rent, smide gamle varer som cola og popcorn ud og få nye varer hjem. Vi står i en situation, hvor alle biografer skal have varer hjem på samme tid. Det er et stort maskineri, men heldvis har vi et stort varelager, og en del ting kan stadig bruges, fortæller Henrik Daugaard.

Vi åbner tidligst torsdag i næste uge, for vi skal være helt sikre på, at de sidste retningslinjer er sendt ud, så der ikke opstår misforståelser undervejs.

Henrik Daugaard, direktør Lido Biograferne

Annonce

Næste sæde skal holdes fri

De første retningslinjer til landets biografer er sendt ud, og i Lido betyder det blandt andet, at der skal være ét sæde ledigt i mellem hvert selskab, der køber billetter til en film.

- Vi åbner tidligst torsdag i næste uge, for vi skal være helt sikre på, at de sidste retningslinjer er sendt ud, så der ikke opstår misforståelser undervejs. Samtidig skal vi også have sat klistermærker op (i forhold til afstand, red.) og vi skal have fat i det firma, der står for softwaren til vores billetbestilling, så man ikke kan købe billet til stolen lige ved siden af andre gæster, siger Henrik Daugaard.

De udsendte retningslinjer siger til gengæld ikke noget om, at hver anden række også skal være ledig i salene.

- Vi kan sagtens leve med, at der skal være et sæde fri mellem hver gruppe, der har købt billet. Men vi tør endnu ikke melde en præcis dato ud for, hvornår vi åbner, før vi kender de præcise retningslinjer, siger biografdirektøren.

Annonce

Er heldigt stillet

Henrik Daugaard kan fredag eftermiddag ikke på stående fod afsløre, hvilke film Lidobiograferne genåbner med, hvis åbningen sker i slutningen af næste uge.

Han har ikke et stort digitalt lager af filmpremierer, han blot kan vælge og vrage imellem. Til gengæld han ser frem til 8. juni, hvor der er premiere på den første af større film med det biografiske drama "Dark Waters".

Medlemmer af Biografklub Darnmark kan se frem til filmen "Undtagelsen", som er basseret på Christian Jungersens bestseller. Den skulle have haft premiere 30. april, og så glæder biogradirektøren sig til Christopher Nolans nyeste film "Tenet" til juli. Instruktøren står bag film som "Dunkirk" og "Batman Begins".

- Vi håber, at det holder, men vi ved ikke, hvad der sker i USA, siger Henrik Daugaard, som økonomisk kommer helskindet ud af coronalukningen.

- Omsætningsmæssigt har vi mistet mange penge, men jeg er heldig stillet. Jeg skylder ikke meget på biografen og har kun én fuldtidsansat, der har fået lønkompensation. Resten har ikke fået løn, fordi der ikke har været vagter til dem. Så vi har ikke de store omkostninger, siger ejeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

Annonce