Annonce
Fredericia

Endnu en aflysning: Ingen børn kommer fra Ilulissat

I 2019 blev en ny tradition skabt for børnene fra Ilulissat. En tur på voldterrænnet, som skulle give dem ekstra kendskab til den by, de besøger. Viola og Søren fik oplevelsen med, men der bliver ingen voldtur i år, for årets besøg fra Ilulissat er aflyst. Arkivfoto: Nana Hanghøj
Det er nu besluttet, at årets besøg af skolebørn fra Ilulissat droppes. Coronaen gør det umuligt.

Fredericia: Udsigterne for besøg af godt 40 skolebørn fra Ilulissat var allerede for nogle dage siden dystre på grund af coronarisikoen. Nu er der trukket en streg i sandet, og årets besøg er aflyst.

Det er første gang i de 50 år, der har været afviklet årlige besøg af skolebørn fra Diskobugten, at man har været nødt til at aflyse.

Børnene skulle være landet i Kastrup den 20. april og derfra være kørt på lejrophold i Hvidbjerg i en lille uge. Derfra skulle de ud til værtsfamilier i både lokalområdet og resten af Danmark.

Formand for grønlandsudvalget John Bech Hansen var klar over, at besøget hang i en tynd tråd, fordi alle skoler er lukket.

- Vi er nødt til at afvente at se, hvad der sker, men det bliver nok svært, sagde han, da Fredericia Dagblad spurgte ind til besøgene, da Danmarks grænser blev lukket.

Siden har også Grønland lukket sine grænser.

Besøget er helt aflyst og ikke udsat. Men til samme tid næste år forventer Fredericia Kommune, at besøgene kan afvikles som normalt.

Annonce

Fuld forståelse

For formand for grønlandsudvalget John Bech Hansen betød beslutningen en travl formiddag torsdag.

- Jeg har ringet rundt og talt med samtlige værtsfamilier og forklaret dem situationen. De har taget det fantastisk. Mange af dem har også lovet, at de er klar til at tage imod børn næste år, siger John Bech.

Og han glæder sig ikke mindst over, at der tegner til at der på helt privat basis bliver drøftet besøg fra Ilulissat denne sommer.

- Det var ikke muligt at udsætte besøget, men nogle af familierne gennemfører måske alligevel at få et barn på besøg. Der er både familier i Ilulissat, som har talt med deres værtsfamilier om, at børnene alligevel kan komme på besøg. Det er helt for egen regning, og jeg synes det er fantastisk. Det understreger netop meningen med en venskabsaftale, siger John Bech.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Forvaltning slår fast: Politikerne har sagt ja til ny daginstitution i Madsby - hvis det er muligt

Annonce