Annonce
Fredericia

Smitten vokser vildt i to sogne: Her er Fredericia-overblikket

Der bliver stadig fundet mange positive testsvar. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Bredstrup og Pjedsted skiller sig ud i mandagens coronatal, og det mærkes i institutioner, skole og lokal virksomhed. Generelt satte smitten endnu engang rekord i Fredericia Kommune. Tjek herunder de aktuelle smittetal i alle byens sogne.

Fredericia: På dagen, hvor reglerne for selvisolation blev lempet, kunne Fredericia notere endnu en smitterekord i coronatilfælde.

Tallet landede på 4084 smittede pr. 100.000 indbyggere. Og det tal - for incidensen - er steget støt siden omikronvariantens indtog.

Særligt kraftig har smitten udviklet sig i sognene Bredstrup og Pjedsted, hvilket naturligvis mærkes på Ullerup Bæk Skolens afdeling på Skolesvinget, som har elever fra 0. til 6. årgang.

Annonce

- Vi har smitte på alle årgange. Det er ikke et smitteudbrud i én klasse, men det er mere generelt funderet. Der dukker flere tilfælde op daglig, siger afdelingsskoleleder Lars Andersen.

Både skole- og fritidsdelen har indtil videre kunne dække alle vagter. For en hel del ansatte har også været ramt, og med mandagens nye isolationsregler kan de nu vende hurtigere retur.

Mere end fordoblet

Pjedsted og Bredstrup er to af kommunens mindre sogne. Derfor slår smitteudbrud også hurtigt ud med høje tal. Incidenstallet er mere end fordoblet på en uge begge steder, så den nu ligger på 6294,5 i Pjedsted og 5798,8 i Bredstrup.

Jeg vil gerne rose forældrene, som laver hjemmetest af deres børn, før de kommer i skole hver mandag

Lars Andersen

I konkrete tal er 53 af de 842 indbyggere i Pjedsted Sogn blevet smittet i den seneste uge, mens 98 af de 1690 indbyggere i Bredstrup Sogn er ramt af den smitsomme omikron-variant.

Mens skolen i Bredstrup-Pjedsted er hårdt ramt, har den lokale virksomhed Santrol endnu ikke haft problemer med mandefald.

- Vi har haft en enkelt smittet. Men ellers har vi været forskånet for det, og der er også kun en enkelt, som bor her, siger Anders West Jensen, som er direktør i virksomheden på Ågade med ti medarbejdere.

Annonce

Smitte i hele byen

Kigger man på resten af Fredericia Kommune ligger Lyng ved Erritsø, Hannerup i vestbyen og Christians Sogn i nordbyen også højt. Dermed er smitten altså bredt over hele byen, hvilket også fremgår af nedenstående illustration.

På Ullerup Bæk Skolen i Bredstrup-Pjedsted giver den nuværende corona-situation i hvert fald en del arbejde til afdelingsskoleleder Lars Andersen.

Der er en del at håndtere, da smitten ikke blot er i én enkelt klasse. Men her får Lars Andersen god hjælp fra både forældre og det kommunale beredskab.

- Heldigvis har Fredericia Kommune lavet et godt setup, og jeg vil også gerne rose forældrene, som laver hjemmetest af deres børn, før de kommer i skole hver mandag. Det betyder, at de fanger mange tilfælde. Ellers kunne situationen se meget anderledes ud, siger Lars Andersen.

Ud over forældrenes hjemmetest kommer det kommunale podeteam også forbi skolen til test hver onsdag og fredag.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Plejecenter får ny mavepuster: Kraftig kritik for tredje gang i træk

Danmark

Torsdagens coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Fredericia vokser videre i 2022: Ikke langt til næste runde rekord

FC Fredericia For abonnenter

Ingen plads til fejl i kampen om topplaceringerne: Disse tre ting skal FC Fredericia tage med fra Hvidovre-nederlag

Debat

Enhedslisten om sparekatalog: Det er en situation, kommunen er tvunget ud i, men som vi kan og bør gøre oprør imod

Kultur

Avisens tegner vinder prisen for Årets bladtegning: Se Putin tørre sved af panden

For abonnenter

10.000 kæmpemøller er en trussel mod Nordsøens sæler og hvaler: - Vi ved meget lidt om konsekvenserne

Erhverv

Bestseller får et af Danmarks største lejemål i Taulov: Modekoncern udvider markant

Fredericia For abonnenter

Borgere lyttede og spurgte til mere havn - særligt et emne fyldte

Byggekæde i kraftig vækst overtager en af Sønderjyllands specialistforretninger: - Vi er et godt match

Erhverv

Carlsbergs bryggeri i Fredericia vinder international pris

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Debat

Venstre efter ny kritik af plejecenter: Vi kan ikke sidde og vente på, om indsatsen nytter eller ikke nytter - vi skal vide det

Erhverv For abonnenter

For 30 år siden startede Peter med at vende burgere: Nu ejer han to McDonald's-restauranter i Fredericia og fire i alt

Fredericia

Stærkt trafikeret rundkørsel skal forvandles til et kryds: Derfor er det en god idé

Annonce