Annonce
112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

Det blev en usædvanlig travl aften og nat for det lokale brandvæsen. Den sidste tur, de kørte ud af en række, var til en bilbrand i Hannerup Skov. Arkivfoto: Kathrine Jensen

Fredericia: Med to minutters mellemrum modtog Trekantbrand anmeldelser om en bilbrand, men det viste sig, at det drejede sig og selvsamme bil – anmelderne var to forskellige med to forskellige adresser. Deraf opstod forvirringen.

Kort før klokken 02 i nat måtte Trekantbrand rykke ud til en bil, der var omgivet af flammer, parkeret på rastepladsen ved Hannerup Skov, på Hannerup Brovej.

- Den var fuldstændig overtændt, da vi kom derud, lyder det fra Per Møller Jensen, indsatsleder ved Trekantbrand.

Han oplyser samtidig, at bilen brændte helt ud. Der var ingen personer i eller omkring bilen. Politiet var ligeledes til stede ved brandstedet. Det oplyser torsdag morgen, at der skal kigges nærmere på den udbrændte bil i løbet af torsdagen. Det er endnu uvist, om bilen er stjålet.

Onsdag aften og natten til torsdag rykkede det lokale brandvæsen ud til ikke mindre end fire forskellige brande. Foruden bilbranden nævnt her, rykkede Trekantbrand ud til Carlsberg, en lejlighed i Kongensstræde og en melding om forurening på Egeskovvej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce