Annonce
Debat

Endnu et låneoptag - hvem skal betale regningen?

Annonce

Læserbrev: Med et lån på yderligere 48 mio. kr. har byrådet lånt 300 mio. kr. på få måneder.

Udefra set ligner det en kæmpe forbrugsfest, der ingen ende vil tage.

Søren Grøn Stampe. Privatfoto

At låne 300 mio. kr. tilfører med sikkerhed en masse positive tiltag til Fredericia, men der er altså også en bagside af medaljen, som borgere i Fredericia bør få at vide, og som ingen af de nuværende byrådspartier tilsyneladende ønsker at ytre sig om i pressen.

Bagsiden er, at lånene kommer til at koste Fredericia Kommune rigtig mange penge hver måned i afdrag og renter de næste to årtier, og det kommer med garanti til at belaste de kommende generationer.

Pengene kan kun bruges en gang og skal jo betales tilbage, og der er kun en til at betale regningen, nemlig borgerne selv.

Formålet ved at låne penge i disse corona-tider må ikke være at låne penge, fordi det er billigt.

Nej, vi skal selvfølgelig låne penge med almindelig sund fornuft og med omhu for at sikre, at vores erhvervsliv støttes i sådan en grad, som er nødvendigt for at undgå at tabe arbejdspladser.

Borgenes penge skal behandles med respekt. Det er altid let at bruge penge og især andres, men de svære spørgsmål er, hvor pengene skal komme fra, og hvem skal betale?


Det Konservative Folkeparti i Fredericia mener, at det er dybt uansvarligt at belaste kommende generationer med byrådets korte forbrugsfest.

Søren Grøn Stampe


Det Konservative Folkeparti i Fredericia mener, at det er dybt uansvarligt at belaste kommende generationer med byrådets korte forbrugsfest.

Vi bruger penge, vi ikke har, og bruger dem i en fart, der bekymrer os. Ingen kender kommunens økonomi så langt ud i fremtiden, og ingen ved, hvilke konsekvenser det får.

Jeg undres desuden gevaldigt over, at samtlige byrådspartier var stille som en mus til mandagens byrådsmøde under emnet låneoptag.

Ingen partier kom med nogle former for spørgsmål eller indvendinger til låneoptaget. Kan det virkelig passe?

Borgerne mangler at få klart og tydeligt svar på, hvad låneoptaget på de 300 mio. kr. reelt kommer til at koste, og hvordan det reelt skal finanseres.

Sagt på en anden måde: Hvad bliver det årlige afdrag, og hvor vil byrådet finde pengene?

Desuden hvilke økonomiske konsekvenser får de lånte 300 mio. kr. for den enkelte borger i fremtiden?

Nu, hvor pengene er lånt, og forbrugsfesten er skudt i gang, vil Det Konservative Folkeparti i de næste mange år finde det dybt bekymrende og uanstændigt, hvis byrådet bliver presset til at lave millionbesparelser på områder såsom børn, ældre, syge, handicappede og skoler for at kunne betale regningen for forbrugsfesten under Covid-19.

Jeg glæder mig utrolig meget til, at borgerne får svar på ovenstående spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce