Annonce
Trekantområdet

Endnu mere Jazz I Trekanten

Street Parade. Når festivalen Jazz i Trekanten i år skydes i gang fredag 23. august er det med solid støtte fra Spar Nord Fonden. Foto: Emil Lyngbo
Støtte fra Spar Nord Fonden gør det muligt for Jazz I Trekanten at bringe endnu mere jazz ud til endnu flere mennesker.

Fredericia: Spar Nord Fonden har besluttet at støtte foreningen Jazz I Trekantens arbejde med at udbrede kendskabet til og interessen for jazz med 900.000 kroner fordelt på tre år. Donationen giver Jazz I Trekanten økonomisk arbejdsro til fremover at fokusere endnu mere på udvikling.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Jazz I Trekanten, som siden 2015 har lavet en årlig jazzfestival af samme navn i hele Trekantområdet. På bare fem år er festivalen vokset til at have status som en af Danmarks tre mest betydningsfulde jazzfestivaler og tæller mere end 120 koncerter i løbet af festivalperioden, som ligger samtidig med hele Trekantområdets festuge sidst i august måned.

I samarbejde med Copenhagen Jazzfestival har Jazz I Trekanten i 2018 startet Danmarks første børnejazzfestival, Jazz for Kids, som finder sted i hele Trekantområdet i efterårsferien. Målet er at præsentere børn for jazzens energi og mangfoldighed. Her møder børn og deres voksne de professionelle jazzmusikeres kvalitetsmusik leveret i børnehøjde. Festivalen bliver afholdt i efterårsferien netop for at give familier mulighed for at have gode musikoplevelser sammen.

Fokus på den unge jazzscene

Jazz I Trekanten arbejder målrettet med den unge jazzscene. Under jazzfestivalen skabes et "JazzHouse" i samarbejde med en lokal café, hvor scenen er åben for unge upcoming jazzbands, målrettet et ungt publikum. JazzHouse drives af en gruppe unge frivillige jazzentusiaster, som står for musikprogrammet, booking af bands og selve afviklingen med scene, lys og lyd.

Den træning, de unge frivillige får på JazzHouse, målrettes de unges interesse. Jazz I Trekanten arrangerer desuden workshops og undervisning. Udover at præsentere en bred vifte af jazz for et bredt publikum i hele Trekantområdet, arbejder Jazz I Trekanten på at udfordre både publikum, jazzen og koncertformatet.

Under festivalen i 2018 præsenterede Jazz I Trekanten projektet Krydsfelt. Det vandt JazzDanmark Prisen for "Årets Nytænkende Koncertoplevelse" ved DMA Jazz 2018.

Under festivalen i 2019 udvikler Jazz I Trekanten et nyt koncept, hvor en ung musiker komponerer ny musik til Slesvigske Musikkorps, som så fremføres af musikkorpset sammen med et ungt jazzfunk band.

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce