Annonce
Sydjylland

Engelsk corona-variant hærger i vuggestue: Nu skal alle Vejles pædagoger og medhjælpere testes hver uge

I efteråret var avisen forbi daginstitutionen Havnely ved havnen i Vejle. Det er bare et af de steder, hvor personalet kan se frem til ugentligt at blive podet i næsen. Arkivfoto: Mette Mørk
Det handler om at få brudt endnu flere smittekæder. Det forklarer sundhedschef i Vejle Kommune Diana Krogstrup.
Annonce

Vejle: Alle pædagoger og medhjælpere, der arbejder i Vejle Kommunes vuggestuer og børnehaver, skal fremover testes én gang om ugen for at undgå smittespredning med coronavirus.

Det samme bliver medarbejderne på kommunens botilbud på psykiatri- og handicapområdet.

Samtidig skruer kommunen op for antallet af podninger af personalet på plejehjem og i hjemmeplejen.

Det fortæller sundhedschef i Vejle Kommune Diana Krogstrup.

- Det handler om at få brudt endnu flere smittekæder. Vi har længe testet medarbejderne på ældreområdet og er også begyndt på botilbuddene. Som noget nyt går vi også i gang med at teste medarbejderne på daginstitutionsområdet, siger hun.

Annonce

Starter fredag

Ifølge hende tager et testhold efter planen ud til den første daginstitution i løbet af fredag. Måske først mandag. Det er endnu uvist, hvor man starter.

Målet er, at alle pædagoger og medhjælpere får mulighed for en lyntest om ugen.

Samtidig er det besluttet, at medarbejderne på plejehjemmene fremover skal testes to gange om ugen i stedet for kun en gang hver anden uge.

- Det handler også om den engelske variant, som har gjort sit indtog i kommunen og er noget mere smitsom. Det er derfor vigtigt, at vi er endnu mere forsigtige, forklarer sundhedschef Diana Krogstrup.


Det handler om at få brudt endnu flere smittekæder.

Diana Krogstrup, sundhedschef


I starten af ugen kom det frem, at man havde fundet de første vejlensere med den engelske corona-variant. At den er yderst smitsom, er tydeligt, efter at daginstitutionen Krystallen i Børkop er ramt.

Annonce

12 smittede

12 ud af 15 medarbejdere i vuggestuen er i skrivende stund konstateret smittet - formodentlig med den såkaldte cluster B117. En forælder er også testet positiv, men indtil videre ingen børn.

Vuggestuen holder derfor lukket, og ifølge lederen regner man tidligst med at åbne igen 1. februar. Det skyldes blandt andet, at man er i karantæne i længere tid end normalt, hvis man er smittet med denne variant eller er nær kontakt til en smittet.

Det testhold, der tager ud og lyntester medarbejderne på daginstitutionsområdet og på botilbuddene inden for handicap- og psykiatriområdet, kommer fra virksomheden Carelink, der siden midten af december også har podet vejlenserne i næsen i Nørremark Center i Vejle.

Virksomheden tager som regel ud i hold bestående af to personer, hvor den ene poder, imens den anden bipper sundhedskort.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

Fredericia

Fire nye smittede og en del flere vaccinerede: Fredericia rasler også ned ad træls liste

Annonce