Annonce
Fredericia

Enhedsliste-kollega: Forkert timing Cecilie

Jørn Henner er 1. suppleant til byrådet for Enhedslisten. Han har deltaget i møder med byrådet i mange år og aldrig oplevet en dårlig tone. Arkivfoto

En episode ved et 1. maj arrangement i 2013 burde være klaret dengang og ikke dukke op nu i debat om sexchikane i byråd, mener hendes partikollega Jørn Henner.

Fredericia: Det handler om start på valgkamp, når den 30-årige Cecilie Roed Schultz står frem med, at hun 1. maj 2013 blev konfronteret med udtalelsen: "Du trænger vist til at blive kneppet" af en kommende byrådskollega.

- Når det er så gammel en episode, så burde den være tacklet dengang og ikke blive brugt nu. Det, synes jeg, ikke er rimeligt, og det virker mere som selvpromovering, siger hendes partikollega Jørn Henner.

Jørn Henner har gjort sig tanker i en debatkommentar, hvor han blandt andet slår fast, at han er imod enhver form for sexisme.

- Jeg er feminist og går kraftigt imod alle former for forskelsbehandling. Det gælder vedrørende køn, sexuel orientering, etnicitet, alder osv.,understreger han.

Annonce

Når man selv giver ældre mænd skylden for fejlagtige tiltag i samfundet, er det et lige så voldsomt angreb på denne befolkningsgruppe som sexistiske udtalelser mod kvinder.

Jørn Henner, 1. suppleant for Enhedslisten til byrådet
Jørn Henner er 1. suppleant til byrådet for Enhedslisten. Han har deltaget i møder med byrådet i mange år og aldrig oplevet en dårlig tone. Arkivfoto

Ingen kampagne

Men når det er sagt, mener han ikke, at det er angribe bredt for opførsel, som enkeltpersoner har gjort.

- Skulle hun have undladt at rejse debatten med de konkrete lokale eksempler?

- Jeg synes, at det skulle have været håndteret på stedet og ikke taget ind i en overordnet debat, siger Jørn Henner.

- Cecilie er ikke den eneste kvinde fra Enhedslisten, der har sat fokus på problemet. Er det en Enhedsliste-kampagne?

- Det er ikke noget, der er vedtaget af Enhedslisten. Jeg ved, at der er talt om det på tværs blandt byrådsmedlemmer, og det må være i den sammenhæng, siger Jørn Henner.

Han mener, at når man selv giver ældre mænd skylden for fejlagtige tiltag i samfundet, er det et lige så voldsomt angreb på denne befolkningsgruppe som sexistiske udtalelser mod kvinder.

Drillerier

Jørn Henner har fulgt og deltaget i byrådsarbejdet fra første række i salen i årevis, og han har aldrig mødt andet end en god tone.

- Jeg har bl.a. deltaget i budgetforhandlinger, men jeg har aldrig fra medlemmer af de andre partier oplevet utidige angreb. Selvfølgelig kan der forekomme humoristiske drillerier i lange opslidende forløb; men det er ikke mere end det, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

BK Wedalas Yvonne vraget til OL

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Fredericia

På indkøb efter lukketid: Fredericianer finder aftensmad i containerne

Annonce