Annonce
Kolding

Enhedslisten: Besparelser på jobcentret giver ingen mening

Benny Dall er rystet over de besparelser, der er på vej nu i Jobcenter Kolding. Arkivfoto: Jakob Schultz
Enhedslistens Benny Dall forudser, at Koldings svage og udsatte borgere nu svigtes, så de skal samles op om fem år. - Og så har de det bare endnu værre end i dag, siger han.
Annonce

Kolding: - Jeg forstår ingenting. Det her er Det Vilde Vesten med tilfældige og uigennemtænkte nedslag. Det giver ingen mening.

Sådan siger Enhedslistens Benny Dall, som sammen med SF's Mette Løwe Voss er de eneste to medlemmer af arbejdsmarkedsudvalget, der siger blankt nej til de besparelser for 11,7 millioner kroner, der nu skal gennemføres på Jobcenter Kolding.

- Det her går allermest ud over vores unge med udfordringer, vores handicappede, psykisk syge, flygtninge og indvandrere. Og nu får de unge at vide: Skriv et CV og gå ud og søg et job selv. Andre skal til at have hjælp af deres pårørende og netværk. Det ved vi, de ikke lykkes med. Vi ved, at det har været de håndholdte indsatser, som har hjulpet, og dem fjerner vi nu, siger Benny Dall.

Vi ved, at det har været de håndholdte indsatser, som har hjulpet, og dem fjerner vi nu.

Benny Dall (EL), medlem af arbejdsmarkedsudvalget

Annonce

Kortslutter

Han mener, at det politiske flertals spareindgreb kortslutter de principper, som Kolding Kommune hidtil har arbejdet med gennem strategien Selvværd og Sammenhæng og Borgerens Centrum.

- Den proces bliver sat i stå nu. Nu siger vi til borgerne: I må klare jer selv. Det giver ingen mening. Sagen er, at vi nu kan se frem til at skulle samle de her mennesker op igen om fem-seks år, men så har de det bare endnu værre, forudser Benny Dall, som er rystet over listen af besparelser på projekter, som hidtil har været en succes.

- For eksempel ved vi, at brobygningsforløbet virkelig har hjulpet unge, som havde svært ved at komme ud på arbejdsmarkedet. Det skærer de bare væk nu, konstaterer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Sådan er corona-tallet torsdag: Fredericia rykker ned ad liste

Fredericia

Fællessang med afstand

Fredericia

Onsdagens corona-tal: Ni personer er konstateret smittet siden tirsdag

Fredericia

Corona: Smittetal er stabilt på gymnasium - ét nyt tilfælde

Fredericia For abonnenter

De unge springer i øjnene i coronastatistikken: Indtager en kedelig førsteplads i Fredericia

Annonce