Annonce
Fredericia

Enhedslisten skifter ud - bestyrelsen gik efter mistillid til byrådsmedlem

- Vi har mistet tilliden til vores byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz (billedeT). Det handler ikke om politik, men om kommunikation, siger afgående kontaktperson (formand) Bodil Sass Jørgensen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
fredericia - Godt 20 medlemmer af Enhedslisten valgte på en ekstraordinær generalforsamling mandag aften en helt ny bestyrelse. Det var nødvendigt efter samtlige medlemmer af den gamle bestyrelse havde valgt at gå.

- Vi har mistet tilliden til vores byrådsmedlem Cecilie Roed Schultz. Det handler ikke om politik, men om kommunikation, siger afgående kontaktperson (formand) Bodil Sass Jørgensen.

Hverken hun eller Cecilie Roed Schultz mener, at der er tale om en dramatisk situation.

Medlemmerne blev allerede gjort bekendt med, at bestyrelsen kunne finde på at trække sig i forbindelse med partiets generalforsamling den 3. oktober.

- Vi gjorde klart, at vi ikke kan bakke op om, at Cecilie (Roed Schultz, red.) skulle være spidskandidat igen. Vi stillede med en alternativ kandidat - 1. suppleant til byrådet Jørgen Henner. Men flertallet bestemmer, og de valgte Cecilie, og så går vi, siger Bodil Sass Jørgensen.

Samarbejdsproblem

Cecilie Roed Schultz bekræfter, at der har været udfordringer omkring samarbejdet mellem nogle af afdelingens medlemmer.

- Det er meget ærgerligt, at det ikke har været muligt at løse disse udfordringer uden de konsekvenser, som det nu har fået, siger hun, og bekræfter også, at enkeltpersoner i den nu forhenværende bestyrelse gerne havde set en anden spidskandidat til kommunalvalget 2017.

Men det var et massivt flertal, der pegede på Cecilie Roed Schultz ved generalforsamlingen, pointerer hun.

- Modkandidaten og tre andre bestyrelsesmedlemmer har efterfølgende valgt at trække sig fra bestyrelsen med henvisning til, at deres foretrukne kandidat ikke blev valgt, siger hun.

Hun betragter situationen som udramatisk.

- Der var enstemmig opbakning til den nye bestyrelse. Ingen af de, der trak sig, ønskede at genopstille, påpeger hun, og glæder sig over, at der er kommet nye friske kræfter med masser af politisk erfaring til.
Annonce

Vemodigt

Bodil Sass Larsen kalder situationen vemodig. Hun var med til at etablere Enhedslisten i Fredericia, så hun kalder situationen vemodig.

Kommunikationsproblemerne mellem byrådskandidaten og bestyrelsen har været et tema et års tid.

- Jeg ønsker ikke at gå nærmere ind i, hvad det handler om, men vi har haft rådgivning ind over fra landsorganisationen flere gange. Men det har ikke hjulpet, konstaterer Bodil Sass Jørgensen.

Hun understreger, at der politisk er enighed om kursen i partiet.

- Vi har en baggrundsgruppe, som bakker Cecilie op politisk. Det er gået fint, og det vil jeg personligt gerne fortsætte med, siger Bodil Sass Jørgensen.

I den nye bestyrelse sidder nu Henrik Lundstrøm som kontaktperson, Andreas Tobiasen (kasserer), Cecilie Roed Schultz, Thea Rasmussen og Marc Hast Knudsen.
Annonce
FC Fredericia For abonnenter

Målmanden og 'Magic' var som far og søn: Der er stille på jorden, for nu fortæller han historier i himlen

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere ni er døde - 4290 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Fredericia For abonnenter

Konservativ duo bryder seks års dødvande i Fredericia - men hvem er de egentligt?

Kultur

- Vi snakkede aldrig om det hos os: Pårørende og skuespillere besøgte grave inden gallapremieren på 'Hvidstengruppen II'

Erhverv

Fra udskydelser til aflysninger: Stigende coronasmitte har konsekvenser for julefrokost hos flere virksomheder i Fredericia

Husk det nu - i dag vender mundbindet tilbage: Sådan er reglerne

Fredericia For abonnenter

Så mange penge får hvert medlem i det nye byråd: Derfor har nogle gjort sig fortjent til mere end andre

Alarm 112

Voldsom villabrand i Taulov endelig slukket: Brandvæsenet kæmpede mod branden i otte timer

Fredericia

Efter salomonisk løsning i omstridt boligsag: Peter Fløe ærgrer sig over 'usandheder' - nabo holder fast i påstand

Forsvaret undlod at dele viden om forureninger med tilsyn: - Det er uetisk og uansvarligt

Fredericia

Fredericianerne 'prajer' på livet løs: Affald i vejkanten og fejl på gadelys fylder

FC Fredericia For abonnenter

FC Fredericia faldt igen med et ordentligt rabalder, da oprykningspladserne var indenfor rækkevidde: Derfor er det næppe tilfældigt

Alarm 112

Røgdykkere bjærger lig fra voldsom villabrand: Naboer måtte evakueres

Annonce