Annonce
Kolding

Efter alvorlig kritik fra havmiljøekspert: EL står alene med krav om fuldt stop for Marina City

Det er her ved Marina Syd, at den nye havnebydel Marina City efter planen skal anlægges, og allerførst skal der graves 360.000 kubikmeter øllebrødslignende havbund op her i forgrunden og sejles ud til klappladsen Trelde Næs, hvor det skal dumpes. Foto: Søren Gylling
Flertallet i plan-, bolig- og miljøudvalget ser ingen grund til at få lavet yderligere undersøgelser af forureningsgraden af det materiale, der skal graves op ved Marina Syd. Nu rejser Enhedslisten sagen i byrådet.

Kolding: Enhedslisten fik ikke meget ud af sit krav om fuldt stop for alt videre arbejde med Marina City, indtil der er lavet flere undersøgelser af miljøkonsekvenserne af den dumpning af 360.000 kubikmeter havbundsslam ved Trelde Næs, som det store byggeprojekt forudsætter.

Det står klart efter et møde onsdag i plan-, bolig- og miljøudvalget, hvor Benny Dall (EL) havde sat kravet på dagsordenen, efter at Enhedslisten i sidste uge offentliggjorde et hidtil ukendt notat fra Miljøstyrelsens havmiljørådgiver, Mogens Flindt. Eksperten retter i notatet alvorlig kritik mod de beregninger af miljøkonsekvenserne ved dumpningen, som Niras har lavet for Kolding Kommune i forbindelse med kommunens ansøgning til Miljøstyrelsen om en såkaldt klaptilladelse.

Hvis jeg skal tage for pålydende, at alle vil være 100 procent sikre på, at vi ikke forurener Lillebælt med opgravningen og klapningen, så vil jeg gerne høre, hvordan de forklarer, at det er de.

Benny Dall, Enhedslisten

I by- og udviklingsforvaltningen er det som følge af notatet besluttet, at der skal laves nye beregninger af klapningens indvirken på Lillebælt efter de anvisninger, som Mogens Flindt angiver - og det er Benny Dall tilfreds med.

Annonce

Åben debat

Til gengæld ønsker de øvrige medlemmer i plan- bolig- og miljøudvalget ikke at følge Benny Dalls forslag om, at havmiljø-eksperten også skal lave uvildige vurderinger af selve klapningsmaterialets forureningsgrad.

- Det synes de andre udvalgsmedlemmer åbenbart ikke, at der er nogen grund til at rode i, og de ser heller ingen grund til at udsætte noget som helst i forhold til Marina City, siger Benny Dall efter mødet, hvor han forlangte at få sagen bragt op på byrådets næste møde.

- Jeg vil gerne have en åben snak om det her, så alle kan lytte med. For hvis jeg skal tage for pålydende, at alle vil være 100 procent sikre på, at vi ikke forurener Lillebælt med opgravningen og klapningen, så vil jeg gerne høre, hvordan de forklarer, at det er de, siger Benny Dall, der er tilfreds med, at Enhedslisten har gjort opmærksom på ekspertens kritik.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommer Korskæparken på ghettolisten?: Beboer advarer mod at 'hvile på laurbærrene'

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Alarm 112 For abonnenter

To unge mænd dømt for afpresning ved IBC: - Vi stikker en pind op i røven på dig

Fredericia

480 tyske krydstogtgæster lyner die Jacke og oplever kølige Fredericia i dag

Fredericia

Læser undrer sig over gadelys-udskiftning: Når kommunen alle 12.000 lamper inden udgangen af dette år?

Lego-familiens pengetank vil hjælpe Danmark til flere OL-medaljer: Donerer 50 millioner kroner

Kolding

Kasper Asgreen nomineret til Danmarks største idrætspris: - Det er en stor ære

Fredericia

Poul tjekker vaccinetider tre gange om dagen: - Hvorfor kan man ikke booke tid i Fredericia?

Anklager kræver trecifret millionbøde til Dan-Bunkering og vil sende direktør i fængsel

Fredericia

Højhus på 95 meter droppet: Nu forbliver grøn hjørnegrund bare grøn

Alarm 112 For abonnenter

Person omkom efter voldsom brand: Intet tyder på, at der er foregået noget kriminelt

Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Annonce