Annonce
Fredericia

Enhedslisten stemte imod: Tre grupper får førsteret til boliger i Korskærparken

Korskærparken har været gennem en større renovering, og i 2018 blev det blandt andet til en ny boldbane. Arkivfoto:Yilmaz Polat
Tre grupper får særlig fortrinsret til boligerne i Korskærparken. Det vedtog byrådet mandag, og kun Enhedslisten stemte imod planen. - Vi vil ikke være med til at forringe mulighederne for dem, der bor i området, lød argumentet.

Fredericia: Fremover kommer tre grupper forrest i køen, når der udlejes boliger i Korskærparken. Der indføres nemlig "fleksibel udlejning", og det skyldes regeringens ghettoplan, hvor Korskærparken er et udsat boligområde. For at få en mere varieret beboersammensætning får tre grupper fremover fortrinsret til boligerne.

  1. Personer med fast tilknytning til arbejdsmarkedet
  2. Personer, der er under uddannelse eller i lære.
  3. Seniorer

Borgmester Jacob Bjerregaard så tilbage på en proces, hvor beboere og boligforeninger har været med til at udarbejde den fleksible udlejning.

- Den væsentligste forskel er, at alle boliger nu er omfattet, og tidligere har det været godt 25 procent. Der, hvor man har haft frivillig fleksibel udlejning, har det haft en positiv effekt, sagde Jacob Bjerregaard.

Enhedslisten stemte imod - partiet har ellers tidligere accepteret fleksibel udlejning i en del af Korskærparken.

- Vi vil ikke være med til at forringe mulighederne for de mennesker, der bor i området. Det vil ramme skævt, og det kan betyde, at beboere må flytte væk fra det område, hvor de ønsker at bo. For eksempel i tilfælde af en skilsmisse, sagde Cecilie Roed Schultz.

Kom væk fra ghettolisten

Både Boligkontoret Fredericia og Boli.nu har deltaget i dialogen om om fleksibel udlejning. Jørn Vestergaard Kristensen bor i Korskærparken og er afdelingsformand i afdeling 10 under Boli.nu.

- Jeg har ikke nogen personlig holdning til det. Det er jo et valg, man tager for at få en anderledes beboersammensætning. Det er selvfølgelig surt for dem, som gerne vil bo i området og ikke kan få en lejlighed. Men når det er for at undgå at stå på ghettolisten, så er det ok, siger han.

Korskærparken var i flere år på regeringens ghettoliste, men i december 2018 kom boligområdet væk fra listen igen. Listen udarbejdes ud fra fem kriterier. Antal af borgere uden job, antal ikke vestlige borgere, antal dømte, andel af borgere med en uddannelse og gennemsnitsindkomsten. Opfylder et boligområde tre af de fem kriterier, kommer det på ghettolisten.

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Læserbrev

Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen?

Læserbrev: Ingen har sagt, at skovejerne i Trelde Skov ikke har passet på deres skov og natur; skoven er endda blevet kanoniseret. Ved en fredning påhviler det Fredericia Kommune at være plejemyndighed og tilsynsførende. Det er muligt, at skovejerne efter en fredning efter det forslag, der er sendt til Fredningsnævnet, stadig har lov at færdes med en sav i dele af skoven, men dér skal de største træer være urørte, have lov at brede sig, skygge, være urørte efter fald, og på sigt vil det dominere skoven. Med det for skovbrug værste scenarie vil det tage incitamentet for at drive skoven med 100 pct. indleven og interesse. Der er ingen til at betale for den tid, man bruger på at pleje en uproduktiv skov. Danmarks Naturfredningsforening stiller heller ikke med frivillige til at passe alt det, de så gerne vil passe på. Hvis det er naturen, man kerer sig om, hvordan kan man så lade en tom pengekasse have ansvaret for naturen? Når Fredericia Kommune ikke har råd til at skifte rørene i et springvand, var det så ikke bedre at lade skoven blive passet som hidtil. Det, kan man være lidt mere sikker på, virker. Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur!

112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Annonce