Annonce
Fredericia

Enhedslisten stemte imod: Tre grupper får førsteret til boliger i Korskærparken

Korskærparken har været gennem en større renovering, og i 2018 blev det blandt andet til en ny boldbane. Arkivfoto:Yilmaz Polat
Tre grupper får særlig fortrinsret til boligerne i Korskærparken. Det vedtog byrådet mandag, og kun Enhedslisten stemte imod planen. - Vi vil ikke være med til at forringe mulighederne for dem, der bor i området, lød argumentet.

Fredericia: Fremover kommer tre grupper forrest i køen, når der udlejes boliger i Korskærparken. Der indføres nemlig "fleksibel udlejning", og det skyldes regeringens ghettoplan, hvor Korskærparken er et udsat boligområde. For at få en mere varieret beboersammensætning får tre grupper fremover fortrinsret til boligerne.

  1. Personer med fast tilknytning til arbejdsmarkedet
  2. Personer, der er under uddannelse eller i lære.
  3. Seniorer

Borgmester Jacob Bjerregaard så tilbage på en proces, hvor beboere og boligforeninger har været med til at udarbejde den fleksible udlejning.

- Den væsentligste forskel er, at alle boliger nu er omfattet, og tidligere har det været godt 25 procent. Der, hvor man har haft frivillig fleksibel udlejning, har det haft en positiv effekt, sagde Jacob Bjerregaard.

Enhedslisten stemte imod - partiet har ellers tidligere accepteret fleksibel udlejning i en del af Korskærparken.

- Vi vil ikke være med til at forringe mulighederne for de mennesker, der bor i området. Det vil ramme skævt, og det kan betyde, at beboere må flytte væk fra det område, hvor de ønsker at bo. For eksempel i tilfælde af en skilsmisse, sagde Cecilie Roed Schultz.

Kom væk fra ghettolisten

Både Boligkontoret Fredericia og Boli.nu har deltaget i dialogen om om fleksibel udlejning. Jørn Vestergaard Kristensen bor i Korskærparken og er afdelingsformand i afdeling 10 under Boli.nu.

- Jeg har ikke nogen personlig holdning til det. Det er jo et valg, man tager for at få en anderledes beboersammensætning. Det er selvfølgelig surt for dem, som gerne vil bo i området og ikke kan få en lejlighed. Men når det er for at undgå at stå på ghettolisten, så er det ok, siger han.

Korskærparken var i flere år på regeringens ghettoliste, men i december 2018 kom boligområdet væk fra listen igen. Listen udarbejdes ud fra fem kriterier. Antal af borgere uden job, antal ikke vestlige borgere, antal dømte, andel af borgere med en uddannelse og gennemsnitsindkomsten. Opfylder et boligområde tre af de fem kriterier, kommer det på ghettolisten.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce