Annonce
Fredericia

Enhedslisten stemte imod: Tre grupper får førsteret til boliger i Korskærparken

Korskærparken har været gennem en større renovering, og i 2018 blev det blandt andet til en ny boldbane. Arkivfoto:Yilmaz Polat
Tre grupper får særlig fortrinsret til boligerne i Korskærparken. Det vedtog byrådet mandag, og kun Enhedslisten stemte imod planen. - Vi vil ikke være med til at forringe mulighederne for dem, der bor i området, lød argumentet.

Fredericia: Fremover kommer tre grupper forrest i køen, når der udlejes boliger i Korskærparken. Der indføres nemlig "fleksibel udlejning", og det skyldes regeringens ghettoplan, hvor Korskærparken er et udsat boligområde. For at få en mere varieret beboersammensætning får tre grupper fremover fortrinsret til boligerne.

  1. Personer med fast tilknytning til arbejdsmarkedet
  2. Personer, der er under uddannelse eller i lære.
  3. Seniorer

Borgmester Jacob Bjerregaard så tilbage på en proces, hvor beboere og boligforeninger har været med til at udarbejde den fleksible udlejning.

- Den væsentligste forskel er, at alle boliger nu er omfattet, og tidligere har det været godt 25 procent. Der, hvor man har haft frivillig fleksibel udlejning, har det haft en positiv effekt, sagde Jacob Bjerregaard.

Enhedslisten stemte imod - partiet har ellers tidligere accepteret fleksibel udlejning i en del af Korskærparken.

- Vi vil ikke være med til at forringe mulighederne for de mennesker, der bor i området. Det vil ramme skævt, og det kan betyde, at beboere må flytte væk fra det område, hvor de ønsker at bo. For eksempel i tilfælde af en skilsmisse, sagde Cecilie Roed Schultz.

Annonce

Kom væk fra ghettolisten

Både Boligkontoret Fredericia og Boli.nu har deltaget i dialogen om om fleksibel udlejning. Jørn Vestergaard Kristensen bor i Korskærparken og er afdelingsformand i afdeling 10 under Boli.nu.

- Jeg har ikke nogen personlig holdning til det. Det er jo et valg, man tager for at få en anderledes beboersammensætning. Det er selvfølgelig surt for dem, som gerne vil bo i området og ikke kan få en lejlighed. Men når det er for at undgå at stå på ghettolisten, så er det ok, siger han.

Korskærparken var i flere år på regeringens ghettoliste, men i december 2018 kom boligområdet væk fra listen igen. Listen udarbejdes ud fra fem kriterier. Antal af borgere uden job, antal ikke vestlige borgere, antal dømte, andel af borgere med en uddannelse og gennemsnitsindkomsten. Opfylder et boligområde tre af de fem kriterier, kommer det på ghettolisten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Jacob Bank forfølger sin OL-chance

Annonce