Annonce
forside

Enig domsmandsret bag dom: Det lagde de vægt på i sagen

Foto: Nana Hanghøj
kolding - Efter godt to timers votering idømte en enig domsmandsret ved Retten i Kolding onsdag den 38-årige Kasper Augustenborg Petersen, Fredericia, to et halvt års fængsel.

Han blev fundet skyldig i syv af de i alt ni tiltalepunkter mod ham.

Retten fandt det således bevist, at den 38-årige har haft analt samleje med flere af drengene, der har været tilfælde af oralsex, og der har været flere tilfælde af bluefærdighedskrænkelse.

Retten tillagde drengenes forklaringer stor vægt. De har været troværdige og klare, mente retten.

Retten nedlagde forbud mod, at den 38-årige må have besøg af mindreårige eller kontakte dem på internettet. Det var ikke mindst i lyset, af at den 38-årige har fortsat med at kontakte mindreårige fra sin nye bopæl.

- Du har selv oplyst, at du har svært ved at styre dine drifter, og vi finder det tilstrækkeligt bevist, at du har fortsat dine uheldige tilbøjeligheder, så derfor nedlægger vi det forbud, sagde retsformand Jan Strange.

Retten besluttede, at tre af de unge drenge skulle have i alt 130.000 kr. i erstatning - de øvrige tre drenge får ikke erstatning.
Der var dødstille i retssalen i minutterne op til de to domsmænd og retsformanden Jan Strange trådte ind. Spændingen blev udløst efter lang tids venten for de pårørende.

Sagen har strukket sig over et år, siden den dømte blev anholdt i den første sag om misbrug af en dengang 13-årige dreng i august 2015.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Uforsvarlig medicinhåndtering og manglende journalføring: Indsattes patientsikkerhed er truet i flere fængsler og arresthuse

Annonce