x
Annonce
Kolding

Ensomme ældre skal møde venner på nettet

Lis Tackmann er frivillig på Online Befriender, så hun er en af dem, som ensomme brugere kan tale med på den digital platform. Foto: Søren Gylling
Seniorer, der har svært ved at komme ud til klubber og foreninger, har nu fået et tilbud om at tale med frivillige på en digital platform. Kommunens aktivitetskonsulenter kan hjælpe den enkelte ældre i gang.

Kolding: Ensomhed er et problem, der ifølge Ældre Sagen på landsplan berører flere end 50.000 mænd og kvinder over 65 år. Nu har Kolding lanceret et nyt tilbud, der skal være med til at komme ensomhed i Kolding Kommune til livs. Seniorerne har mulighed for at blive logget på portalen Online Befriender, hvor de med videoopkald kan tale med nye venner.

- Ofte ved vi, at de seniorer, der føler sig ensomme, holder sig hjemme. Med det her tilbud kan vi nå de ældre, som ikke kommer ud og ikke opsøger mødesteder som OK-Klubben, Floraklubben, foreninger eller aktivitetscentre, fortæller Kirstine Roed Antonsen, der er udviklingskonsulent i Kolding Kommune.

På portalen har den ældre mulighed for via et videoopkald at ringe til en frivillig.

- Brugerne bestemmer selv, hvem de vil snakke med. Og både bruger og frivillig har mulighed for at skrive deres hobbyer på, så man kan snakke med én, som man deler interesse med, forklarer hun.

Annonce

Online Befriender

Online Befriender er en digital platform, som Kolding Kommune stiller til rådighed for alle borgere over 18 år.
Målet med det nye tilbud er at komme ensomhed til livs.

På Online Befriender foregår kontakten mellem bruger og frivillig som videoopkald.

Hvis du vil være bruger eller frivillig, så skal du sende en mail til:
Bliv-bruger-kolding@connec.dk
Bliv-frivillig-kolding@connec.dk

Herefter får du en kode, og så er du klar til at oprette en profil.

Hvis du har brug for hjælp fra en aktivitetskonsulent til at komme på Online Befriender, kan du kontakte Bente Suni på 5152 6004 eller besu@kolding.dk

Ældre og teknologi

Man skal have en computer, tablet eller smartphone og internetadgang for at kunne bruge portalen.

- Det kan være en udfordring, men vi ved, at nogle af seniorerne i målgruppen har udstyret. Og har man det, så er der mulighed for at få besøg af en af kommunens aktivitetskonsulenter. De tager hjem til de borgere, der har brug for hjælp til at komme i gang. Konsulenterne kan hjælpe med at oprette en profil og teste systemet af, så den ældre bliver fortrolig med den tekniske del. Næste skridt kan være, at den ældre selv ringer op til en, som han eller hun ikke kender.

Kommunen har købt adgang til portalen, og alle mænd og kvinder over 18 år har mulighed for at få en kode, så de kan oprette sig selv som bruger eller frivillig. Det er gratis.

60 er logget på

Kolding købte adgang til portalen i september sidste år. Og siden da har aktivitetskonsulenterne hjulpet seks borgere i gang med Online Befriender. Alt i alt er der 30 brugere, men det er umuligt at sige noget om deres alder.

Også 30 frivillige, der gerne vil tale med folk, der føler sig ensomme, har meldt sig til.

- Når man melder sig på som frivillig, så skal man gå igennem en lille test, der handler om, hvordan man fører en god samtale, og hvordan man holder samtalen i gang.

Online Befriender er bare et at de tilbud, som kommunen har for at komme ensomhed til livs.

- Vi vil gerne have at interessen for at blive logget på stille og roligt vokser, så vi får så mange som muligt på, siger Kristine Roed Antonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce