Annonce
Erhverv

Entreprenørmaskinerne er rullet ind: Så er Google i gang

Endnu er der kun få folk i gang på byggepladsen i Prinsessens Kvarter, men når byggeriet for alvor sættes i gang, så vil arbejdspladsen rumme flere hundrede. Foto: Peter Leth-Larsen

Taulov: Google er i gang med de indledende manøvrer til at realisere planerne for et mega-datacenter i Prinsessens Kvarter.

Entreprenørmaskinerne er gået i gang på Google-grunden i Prinsessens Kvarter, kan Fredericia Dagblad konstatere efter at have fulgt arbejdet i Prinsessens Kvarter onsdag formiddag, og dermed er startskuddet gået til det anlæg, der har været underlagt stort hemmelighedskræmmeri i flere år.

I 2017 bekræftede Google at have købt den 73,2 hektar store grund i Prinsessens Kvarter, men har ikke siden villet afsløre, hvorvidt der skulle bygges og i så fald hvornår.

Energinet.dk har opført en 150 kV station til anlægget, Fredericia Kommune har lavet lokalplaner, så alle sten er ryddet af vejen for, at projektet kunne sættes i gang.

Og det er nu sket, og grunden vil i løbet af de kommende år danne arbejdsplads for flere hundrede håndværkere, når det går hedest for sig.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Google.

Opdatering:

Google Danmark oplyser, at der stadig er tale om forundersøgelser.

På nuværende tidspunkt har vi ikke planer om at bruge grunden, men vi vil sikre os muligheden for at ekspandere vores datacentre i Europa.

Udtalelse fra Mark Janssen, nordisk kommunikationschef i Google 1. juni 2017
Der er store maskiner i gang på grunden, som Google i 2017 bekræftede, at de stod bag købet af. Hvorvidt de ville bygge og eventuelt hvornår har stået hen i det uvisse, men Fredericia Dagblad kunne onsdag ved selvsyn konstatere, at arbejdet er i gang. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

37-årig kvinde dømt for omfattende bedrageri: 'Udlejede' campingvogn og 'solgte' koncertbilletter

Annonce