Annonce
Fredericia

Er bevaringsværdig: Ejer ønsker at rive markant portfløj ned

Portlængen til ejendommen Fredenslund på Vejlby Kirkevej er bevaringsværdig i grad 4 ifølge Slots- og Kulturstyrelsens database over bevaringsværdige ejendomme. Længen er en del af den firlængede ejendom fra 1877, og ejeren har nu søgt Fredericia Kommune om tilladelse til at rive længen ned. Foto: Fredericia Kommune
Fredericia Kommune har fået ansøgning om nedrivning af bevaringsværdig portfløj på ejendommen Fredenslund i Vejlby. Bindingsværksbygningen betegnes af Slots- og Kulturstyrelsen som slidt.

Vejlby: Ejerne af ejendommen Fredenslund på Vejlby Kirkevej 1 ønsker at nedrive en portlænge, som i Slots- og Kulturstyrelsens registrering af bevaringsværdige ejendomme optræder med en bevaringsgrad 4. Ejenedommens øvrige længer i gul og sort bindingsværk har en bevaringsgrad, der er en tak højere - altså 3. Portlængen betegnes som slidt.

Ejeren har også søgt om tilladelse til at nedrive et mindre udhus, som ikke er klassificeret som bevaringsværdig. Det oplyser Fredericia Kommune, som har modtaget ansøgningen om nedrivning og annoncerer nedrivningen på kommunens høringsportal.

Portlængen er optaget som bevaringsværdig i Fredericia Kommuneplan 2013-2025, og hvis en bygning af den kategori skal nedrives, så skal der søges om det, og nedrivningen skal være annonceret offentligt i mindst fire uger.

I høringsfasen kan der reageres til Fredericia Kommune, hvis man mener, at der ikke må ske nedrivning. Kommunalbestyrelsen kan efter planloven nedlægge et såkaldt § 14-forbud mod at nedlægge ejendommen.

Spørgsmålet om nedrivning er i høring frem til 19. august.

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce