Annonce
Erhverv

Er der for mange om buddet?: Krisen kan være et wakeup-call for den lokale restaurationsbranche

Marcel Rodriques De Oliveira har selv købt takeaway hos andre af byens spisesteder, mens Restaurant Ros har holdt lukket. Han tror fortsat på, at restauranten eksisterer, når den værste del af coronakrisen har lagt sig. - Det kræver hårdt arbejde, men i sidste ende handler det ikke kun om penge. Det handler bestemt også om passion, siger han. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Hos Restaurant Ros og Café Mums glæder man sig over de nye initiativer, som regeringen onsdag fremlagde.
Annonce

Fredericia: Lige nu er der lukket, men der er stadig travlt i øjeblikket hos Restaurant Ros i Jyllandsgade, hvor menukort og praktisk arbejde gennemgås. Fra på mandag følger restauranten trop på mange andre spisesteder, når den åbner op for takeaway.

Ejer Marcel Rodriques De Oliveira forventer, at coronalukningerne vil betyde en længere lukning, og derfor gør han nu klar til, at restauranten kan tilbyde afhentning og udbringning af maden.

- Selvfølgelig er det rart, når folk kommer ind i restauranten, for der er vi med til at skabe en stemning og hjælpe og vejlede gæsterne. Men jeg tror stadigvæk på at takeaway-delen kan blive en succes. Fra vores nytårsmenuer ved vi, at det kan lykkes, siger han med henvisning til, at der var 700 bestillinger.

Når krisen er overstået, må vi kigge indad og spørge, om vi var ved at have en overophedning i Fredericias restaurationsbranche. Var vi nået til det punkt, hvor alt var bundet op på at andres succeser skulle skabe ens egen succes? Forstået på den måde om det eksempelvis var teatret, der skulle skabe en succes for ens forretningen. Det må aldrig være tilfældet, for så er man for sårbar.

Jesper Hansen, Café Mums

Annonce

Følger med i udvikling

Der er blevet fulgt nøje med på de efterhånden daglige pressemøder, regeringen har løbende holdt. Onsdag var budskabet blandt andet, at små- og mellemstore virksomheder kan få kompensation, hvis de oplever tab i omsætningen på minimum 30 procent, og dette glæder ejeren af Restaurant Ros.

- Jeg synes, det lyder super. Det er i hvert fald en stor hjælp for os små og mellemstore virksomheder, hvor omsætningen ikke er så stor i øjeblikket, siger Marcel Rodriques De Oliveira, som måtte vinke farvel til en stor omsætning gennem reservationer og aflyste konfirmationer med mad ud af huset.

Den holdning deler Jesper Hansen, som foruden Hotel Gammelhavn driver Café Mums i Gothersgade.

- Jeg er meget positiv over de seneste initiativer. De første initiativer (fra 12. marts, red.) var ikke nogen, som hjalp os, men de seneste kan aktiveres og har en synlig effekt, siger han og henviser til, at det er de likvide penge, som gør en forskel.

Annonce

Ros til byråd

Foruden regeringen er Jesper Hansen positiv over for tonerne fra byrådet.

- Det glæder det mig, at byrådet melder ud, at man sætter alt, hvad man kan, i gang. Det skaber også ro at vide, at man ikke læner sig tilbage og afventer, at skæbnen afgøres af andre, siger han og opfordrer borgere til fortsat at forbruge, så butikker, restauranter og andre virksomheder ikke bliver ramt så hårdt af krisen.

- Spekulationerne, om man kan finde en forårsjakke på tilbud om et halvt år, må man parkere. Det er nu, den skal købes, for er der ingen, der gør det, er der intet sted at købe den om et halvt år, siger han.

Han pointerer samtidig, at krisen kan være et wakeup-call for den fredericianske restaurationsbranche.

- Når krisen er overstået, må vi kigge indad og spørge, om vi var ved at have en overophedning i Fredericias restaurationsbranche. Var vi nået til det punkt, hvor alt var bundet op på, at andres succeser skulle skabe ens egen succes? Forstået på den måde om det eksempelvis var teatret, der skulle skabe en succes for ens forretning. Det må aldrig være tilfældet, for så er man for sårbar, konstaterer han.

Café Mums holder i øjeblikket åbent for takeaway både til middag og aften.

Hos Cafe Mums oplever man, at takeawaymaden indtil videre har været en udmærket løsning på situationen. - Det fungerer super, men der er plads til flere bestillinger. Vi oplever dog en tankegang om, at man rykker sammen, siger Jesper Hansen. Arkivfoto.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce