Annonce
Debat

Er det nu klogt?: Genovervej campus i Kanalbyen

Kanalbyen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Læserbrev: Fredericia Byråd har åbenbart en vision om at samle en række uddannelser i Kanalbyen og dermed etablere en såkaldt campus. Senest kunne vi læse i Fredericia Dagblad, at social- og sundhedsskolen kigger i den retning.

Er det nu klogt? Umiddelbart ikke, forekommer det mig.

Trafik og miljø: Hvad er meningen med at trække endnu mere trafik inden for voldene?

Det vil kun skabe trafikproblemer, behov for udvidelse af vejnettet og etablering af endnu flere p-pladser. Al sammen til skade for miljøet og beboerne i den indre by.

Kast et blik på de kæmpestore p-arealer ved for eksempel IBC og teknisk skole i Erritsø eller Fredericia Gymnasium, så står det klart, at rigtig mange undervisere og studerende kommer i bil.

Har vi virkelig så travlt med at få bebygget Kanalbyen, at vi skal bruge området til byggeri, der lige så godt eller bedre kan placeres på mindre rekreative og formentlig også billigere arealer?

Tidligere har vi ellers fået at vide, at udnyttelsen af havnearealet ikke haster, og at bebyggelsen kan strække sig over flere årtier.

Lige nu virker det, som om vi for enhver pris skal have udnyttet hver kvadratmeter.

Flere almene boliger: I stedet bør kommunen reservere flere arealer på havnefronten til de almene boligselskaber, så der over årene kan bygges attraktive lejeboliger til en pris, som flere har råd til at betale, i stedet for dyre private eje- og lejeboliger.


Man kunne også overveje en placering i Erritsø i tilknytning til IBC, VUC og teknisk skole kombineret med en stærkt forbedret busbetjening, der tilgodeser de studerendes transportbehov.

Ove Kristiansen


Social- og sundhedsskolen har mange studerende, der kommer hertil med tog og bus. Derfor kan skolen med fordel placeres uden for voldene i nærheden af banegården. Så er der tilmed en chance for, at endnu flere ansatte og studerende vil bruge de kollektive trafikmuligheder til gavn for miljøet og trafikken i den indre by.

Man kunne også overveje en placering i Erritsø i tilknytning til IBC, VUC og teknisk skole kombineret med en stærkt forbedret busbetjening, der tilgodeser de studerendes transportbehov.

Hvilken slags campus? Hvad er idéen med en uddannelsescampus? Hvis visionen er at samle alle eller de fleste uddannelser i ét stort campusområde, hører IBC, VUC, teknisk skole og maskinmesteruddannelsen vel også med? I så fald vil det være vanvid at placere den i Kanalbyen.

Hvis det bare drejer sig om at samle nogle få mindre uddannelser og hæfte modenavnet "campus" på dem, kan der også tænkes mange andre placeringer end Kanalbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Corona: Politikere holder vejret for at plejehjem og ansatte går fri - plejepersonale skal testes hver 14. dag

Debat For abonnenter

Messe C-chefen siger: Kære veganere og beefeatere, kære kronikere og kristendemokrater, kære tabere og fiskerlussing'er - tak til jer allesammen

Fredericia

Susanne har droppet Sundplejen og valgt kommunal hjælp: - Jeg havde dårligt nok lyst til at smile

Fredericia For abonnenter

Flere sager med utilfredse borgere - men Sundplejen har kun få borgere færre end da firmaet begyndte

FC Fredericia

FC-træner: Spillerne tømte energitankene, og der er ikke nok tid til at fylde dem op

Annonce