Annonce
Fredericia HK

Er FHK i krise efter tre nederlag i træk? Bestemt ikke, mener to bærende spillere

Kristian Stoklund mener det er alt for overdrevet at kalde FHK for et hold i krise. Men det har ikke været godt nok i de seneste kampe, indrømmer han. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Fredericia HK er inde i en hård periode med tre nederlag i træk. Men al snak om krise bør forstumme, mener to af klubbens profiler.

Fredericia: Det er ikke let at være tilhænger af Fredericia HK for tiden.

Efter julepausen har klubben spillet tre kampe og tabt dem alle klart. Men det er slet ikke nok til at rejse en krise-snak, mener to af klubbens bærende spillere.

-Jeg har før spillet for en klub, hvor der ikke var ild i øjnene til træning. Sådan er det slet ikke hos os nu. Der er fuld knald på, og der er en tro på, at vi vender det her sammen, siger forsvarsspecialisten Rasmus Boysen.

Han bakkes op af bagspiller Kristian Stoklund.

-Når man bevæger sig i klubben til hverdag, mærker man bestemt ingen krise. De tre første kampe i 2021 har været misvisende for den måde, vi træner på, siger Kristian Stoklund.

Annonce

Ikke godt nok

FHK har spillet 20 kampe i denne sæson, og hvis man deler klubbens sæson op i fem-kamps-intervaller, ser det faktisk godt ud. I de første fem kampe hentede FHK blot to point. Siden er det blevet til seks, fire og fire point. Før jul vandt FHK over både TTH Holstebro og Ringsted, og det redder fire point hjem, selvom klubben har tabt tre kampe i træk efter jul.

- I sport opererer man med øjebliksbilleder. Det har jeg respekt for, men jeg synes, at et mere retvisende billede er at kigge over hele sæsonen. Og her ser det godt ud. Det går op og ned i håndbold, og man skal ikke male fanden på væggen, fordi det går nedad, siger Rasmus Boysen.

Når FHK-fans føler sig hårdt ramt i disse dage skyldes det i høj grad de modstandere, klubben har tabt til. Første kamp i 2021 endte i et stort nederlag til lokalrivalen fra Kolding. Så kom en gratis kamp mod mestrene fra Aalborg, og den blev efterfulgt af et stort nederlag til Ribe-Esbjerg, som er en af de klubber, der ligger under FHK i tabellen.

I sidste sæson var FHK netop god til at vinde over holdene under sig.

-Det gør altid ondt at tabe til Kolding, når man spiller i Fredericia. Og det har heller ikke været godt nok efter julepausen. Vi skulle have fået point i mindst én af de tre kampe, siger Kristian Stoklund.

Rasmus Boysen underkender heller ikke, at præstationerne mod især Kolding og Ribe-Esbjerg var under vanligt niveau.

-At der ikke er krise, betyder jo ikke, at vi vi render rundt som en flok jubelidioter og synes, alt er fantastisk. Det gør ondt, og vi er ikke tilfreds med det, vi har leveret efter jul. Omvendt tror jeg, at det hurtigt kan vende, siger han.

Annonce

For mange fejl

Spørgsmålet til en million er, hvordan FHK finder vejen til point. Både Kristian Stoklund og Rasmus Boysen understreger, at FHK-spillerne ikke har glemt at spille håndbold, fordi der har været en pause på grund af VM i håndbold. Men pausen har muligvis haft en effekt.

- Vi var inde i en god periode før VM-pausen. Og når tingene kører, har man lyst til at spille hver anden dag. Den rytme bliver brudt med en ufrivillig, lang pause, siger Kristian Stoklund.

Han mener også, at FHK har været hårdt ramt af skaden til bagspilleren Mishels Liaba. FHK er altså blevet svækket i pausen, mens andre hold har fået skadede spillere klar.

Rasmus Boysen mener, at meget kan ændre sig med mere koncentration.

- Kendetegnende for kampene mod Kolding og Ribe-Esbjerg har været alt for mange uprovokerede fejl og alt for mange tabte dueller. Når vi er bedst, kæmper vi for hinanden, og vi må aldrig forlade en kamp med følelsen af, at vi ikke har givet os 100 procent, siger han.

FHK kan rette op på den dårlige stime den kommende tirsdag, når turen går til Mors-Thy.


At der ikke er krise, betyder jo ikke, at vi vi render rundt som en flok jubelidioter og synes, alt er fantastisk.

Rasmus Boysen, FHK-forsvarer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hvis smittetal går over grænsen: Direktion og to politikere kan beslutte nedlukning

Annonce