Annonce
Fredericia

Erfaren kræmmer åbner genbrugsbutik

En gammel ammunitionskasse kan blive til lidt af hvert, hvis blot man tænker kreativt. Det gør Dorit Kyndesen, som har åbnet Vintageloppen på Brovadvej i Erritsø. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Det begyndte med hjælp til gadehunde i Thailand små 10 år tilbage. Siden er Dorit Kyndesens passion for at gøre gode handler kun vokset, og i begyndelsen af maj åbnede hun så egen butik i Erritsø.
Annonce

Erritsø: - Prøv at se den her ammunitionskasse. Den kan da blive til et lækkert barskab, siger 60-årige Dorit Kyndesen, imens hun illustrerer, hvad der skal gøres, for at idéen kan blive realiseret.

Siden hun overtog det rummelige lokale på Brovadvej 23E i Erritsø i slutningen af april, er det gået hurtigt med at fylde de 300 kvadratmeter op med diverse fund fra handler samt dødsboer.

I den store erhvervsbygning, som også rummer Byens Grønttorv, har hun åbnet genbrugsbutikken Vintageloppen.

- Der er enkelte sofaer og spiseborde, men ellers er det småmøbler og nipsting, jeg sælger, og så er der også nogle fine glas, konstaterer hun, imens hun skuer og peger rundt i lokalet.

Der er mulighed for at købe en række forskellige varer i butikkens 300 kvadratmeter. Modsat andre genbrugsbutikker er der dog intet tøj til salg i butikken. Den del er undladt på grund af den lugt, det giver, konstaterer Dorit Kyndesen. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Erfaren loppe

Dorit Kyndesen har i de senere år lejet sig ind hos Nebbe Marked ved Gårslev og hos Loppelux på Fuglsang Allé. Kræmmer-passionen begyndte dog for syv-otte år siden, da hun sammen med en veninde samlede ind til gadehunde i Thailand.

- Vi købte ting i genbrugsbutikker og solgte det videre på nettet. Derudover lavede vi nogle malerier og noget kunst, siger hun og finder et par kunstneriske stykker drivtømmer frem.

- Der gik sport i det, men vi kendte ikke priserne på det, vi solgte, så teaktræsmøblerne blev bare skudt af - det var lidt dumt. Og så stod vi tilbage med alt ragelsen, fortæller Dorit Kyndesen og griner.

Annonce

Prut om prisen

Indtil videre er der ikke kommet prisskilte på samtlige varer i butikken. Det har der været for travlt til, forklarer Dorit Kyndesen, som for nyligt har tømt to dødsboer.

På bedste kræmmerånd er priserne dog også kun vejledende. Man skal kunne gøre en god handel, understreger butiksindehaveren.

–Har man flere ting, man skal have, så finder vi selvfølgelig en god pris, men er det omvendt kun én vare, man køber, så er der ikke den store forhandling, siger hun.

Genbrugsbutikken rummer flere varer af ældre dato. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce

Vil butik på fuldtid

I begyndelsen er butikken kun Dorit Kyndesens bibeskæftigelse, da hun ved siden af genbrugsbutikken driver et kurérfirma. Under coronatiden er der dog ikke meget gang i dét, så her har genbrugsbutikken fået mere opmærksomhed.

- Jeg håber på at kunne arbejde fuldtid med butikken på sigt, og det tror jeg også på, men omvendt kan jeg også lide mit kurérjob. Så på den måde er jeg ikke afhængig af, hvornår det sker, siger Dorit Kyndesen.

Man kan holde øje med Vintageloppens åbningstider på de sociale medier Facebook og Instagram. De faste åbningstider ligger lørdage og søndage 11-15, men det er også muligt at komme forbi efter aftale.

- Derudover kunne jeg ude i fremtiden godt tænke mig at holde åbent en aften eller to om ugen, så folk, der går på arbejde i dagtimerne, også kan komme forbi i hverdagen, tilføjer Dorit Kyndesen, som også håber på at kunne holde loppemarked på pladsen foran butikken, når samfundet er på den anden side af coronapandemien.

I et af hjørnerne i butikken er der blevet indrettet et lille udstillingsområde. Her ryger varerne ekstra hurtigt, pointerer Dorit Kyndesen. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Også de mindste har fået plads i butikken. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Trods krav om det modsatte: Business Fredericia har glimret ved fravær fra bestyrelsen i Fredericia Eliteidræt i over et år

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Fredericia For abonnenter

1000 husstande er ramt: Grundejerforeninger står samlet om bekymring for støj fra motorvej

Annonce