Annonce
Erhverv

Erhvervsdirektør tilfreds med støttepakke til 40 milliarder: - Jeg er sikker på, det vil hjælpe vores virksomheder

Erhvervsdirektør Kristian Bendix Drejer i Business Fredericia er positiv over for regeringens seneste udspil til en hjælpepakke til erhvervslivet, der blandt andet indeholder en kompensationsordning til de mindste virksomheder. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Nu bliver de mindste virksomheder også tilgodeset i regeringens hjælpepakke til erhvervslivet.

Fredericia: Onsdag middag præsenterede regeringen et nyt forslag om at pumpe op mod 40 milliarder kroner ud i erhvervslivet de kommende måneder for at holde hånden under de mindste virksomheder og de allerhårdest ramte virksomheder.

Det er en god idé, mener erhvervsdirektør i Business Fredericia Kristian Bendix Drejer.

- Overordnet set er det positivt, at der er en erhvervspakke på vej - som jo først skal vedtages - med fokus på de små erhvervsdrivende og med tilbagevirkende kraft. Vi kender ikke detaljerne af erhvervspakken endnu, men overordnet er det positivt, siger Kristian Bendix Drejer.

Finansminister Nicolai Wammen (S) og erhvervsminister Simon Kollerup (S) præsenterede onsdag kl. 12 to konkrete forslag til erhvervspakken på et pressemøde.

Den ene del er en kompensationsordning til selvstændige erhvervdrivende med op mod 10 ansatte. De kan få dækket op til 23.000 kroner om måneden - eller næsten 70.000 kroner - de kommende tre måneder.

Den anden del er en kompensationsordning til virksomheder, som er ekstraordinært hårdt ramt af corona-krisen. Det kan eksempelvis være restauranter, caféer, hoteller, rejsebureauer, fitnesscentre, biografer og luftfartselskaber. Her vil staten gå ind og betale nogle af de faste udgifter med op til 80 procent.

Annonce

Overordnet set er det positivt, at der er en erhvervspakke på vej - som jo først skal vedtages - med fokus på de små erhvervsdrivende og med tilbagevirkende kraft. Vi kender ikke detaljerne af erhvervspakken endnu, men overordnet er det positivt.

Kristian Bendix Drejer, erhvervsdirektør

Medlemmer får rådgivning

Begge dele er et forslag, som nu skal diskuteres med folketingets andre partier inden vedtagelse.

Ordningen vil gælde med tilbagevirkende kraft fra 9. marts til 9. juni, oplyste finansminister Nicolai Wammen.

Netop de mindste erhvervsdrivende - det kan eksempelvis være iværksættere, selvstændige med en medhjælpende ægtefælle og andre - har Kristian Bendix Drejer tidligere efterlyst hjælp til.

- Nu skal de lige have forhandlet det på plads. Jeg er sikker på, det kan hjælpe nogle af vores virksomheder. Vi må se, hvad det ender ud i, men overordnet er jeg tilfreds, siger han.

Business Fredericia har omkring 780 medlemmer. Erhvervsorganisationen har netop aktiveret et eksternt rådgivernetværk, hvor medlemmerne kan få rådgivning af eksempelvis advokater og revisorer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112 For abonnenter

Rickey opdagede brand: Frygtede sovende beboere i tidligere bordel

112

Ærgerlig direktør efter brand: - Der venter en kæmpe oprydning

Fredericia For abonnenter

Derfor var aktindsigten i mørklægningssagen begrænset: Advokatfirma bad om sorte streger

Annonce