Annonce
Erhverv

Erhvervsfremmende netværk sætter EU-muligheder i centrum

EU’s fundingprogrammer rummer bredde, dybde og nyskabelse. Det var temaet da InnoS-netværket af syddanske ervhervsaktører mødtes hos Retap Aps for at få de seneste informationer om europæiske og danske støttemuligheder.

- Der var rigtig god stemning. Der var virkelig opbakning, folk var engagerede - og vi fik 14 virksomhedshenvisninger med hjem, siger Else Dyekjær Mejer fra Det Syddanske EU-Kontor i Bruxelles.

I InnoS samarbejder danske erhvervsaktører og Det Syddanske EU-Kontor om at hjælpe virksomheder på vej til midler fra EU og danske initiativer som for eksempel Innovationsfonden. Det seneste møde gav blandt andet opdateringer på den nye European Innovation Council (EIC) og gode muligheder i Den Europæiske Maritime Fond og ROBOTT-NET.

Fra podiet kunne Retap og Hanneman Engineering desuden dele ud af deres erfaringer med EU-støtte.

- De formåede virkelig at fortælle, hvordan EU-midler kan indgå i en langsigtet strategi og understøtte virksomhedens udvikling, siger Else Dyekjær Mejer.

Retap udvikler med 375.000 kroner i EU-støtte fra programmet “SMV-Instrumentet” en maskine til spisebordet, der skal rense postevandet, tilføje mineraler og derved skabe en mere miljøvenlig konkurrent til mineralvand i plastikflasker. Udover pengene har Retap fået et business coaching forløb for at udvikle en samlet markedsstrategi for alle virksomhedens produkter, som også tæller genanvendelige glasflasker.

- Vi er blevet meget mere afklarede på, hvilken retning vi udviklingsmæssigt skal i, siger Lars Brøndum Petersen fra Retap og tilføjer:

- Coachingen har medvirket til at binde virksomhedens mission og koncept sammen og at afklare, hvad det nye produkt skal være for os.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce