Annonce
Sport

Eriksen-nyt vækker glæde hele vejen til Middelfart: Barndomsklub kommer til at tjene på skifte

- Pengene skal bruges til fortsat at udvikle vores ungdomsafdeling. Var har små 600 børn, og vi vil fortsat sikre dem gode forhold, gode trænere, nye bolde og så videre, forklarer formand for MG&BK, Claus Hansen. Foto: Peter Leth-Larsen
Med skiftet fra Tottenham til Inter falder der omkring 400.000 kroner af til Christian Eriksens barndomsklub MG&BK i Middelfart. Pengene skal gå til ungdomsafdelingen, så der kan udvikles flere lokale talenter.
Annonce

Middelfart: Christian Eriksen skifter med øjeblikkelig virkning fra Premier League-klubben Tottenham til italienske Inter. Den danske fodboldspiller skrev tirsdag eftermiddag under på en kontrakt, der løber til sommeren 2024, med serie A-klubben.

Og skiftet til italiensk fodbold vækker glæde hele vejen til Eriksens hjemby, Middelfart og barndomsklubben MG&BK. Klubben kan se frem til en god sum penge fra den italienske klub, fordi Inter skal betale såkaldte solidaritetspenge til Christian Eriksens tidligere klubber - herunder også til barndomsklubben på Fyn.

Klubformand Claus Hansen vurderer, at der er tale om omkring 400.000 kroner, men det nøjagtige beløb kender han endnu ikke, da det skal udregnes af UEFA.

Tottenham-stjernen og landsholdsspilleren Christian Eriksen fra Middelfart skifter fra engelske Tottenham til italienske Inter. Hans barndomsklub i byen kan se frem til omkring 400.000 i forbindelse med skiftet. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

900.000 Eriksen-kroner gennem tiden

Men det er ikke pengene, der glæder klubformanden mest.

- Jeg er mega glad for, at det er gået, som det er gået og at Christian har fået et nyt og stort sted at spille fodbold, fortæller han og tilføjer:

- Christian er stadig her fra Middelfart, og både byen og vi i klubben er stolte af ham.

Claus Hansen forventer, at pengene bliver udbetalt i rater en gang om året - for sådan var det sidst Eriksen blev solgt i 2013. Dengang skiftede Christian Eriksen fra Hollandske Ajax Amsterdam til Tottenham Hotspur og sikrede dermed sin barndomsklub 300.000 kroner.

Claus Hansen sagde i forbindelse med transferrygter i sommeren 2019 til avisen, at et Eriksen-skifte kunne være med til at finansiere et nyt musik- og teaterhus i Middelfart. Det afviser klubformanden dog nu, bliver en realitet.

- Pengene skal bruges til fortsat at udvikle vores ungdomsafdeling. Var har små 600 børn, og vi vil fortsat sikre dem gode forhold, gode trænere, nye bolde og så videre, forklarer han og anslår, at klubben har modtaget omkring 900.000 Christian Eriksen-relaterede kroner gennem tiden.

Christian Eriksen har gennem sin karriere sørget for at kigge forbi barndomsklubben fra tid til anden. Senest i starten af juli 2019, da han kom på uanmeldt besøg hos MG&BK United, der er Middelfartklubbens handicapafdeling. Og spillerne på det hold kender efterhånden Eriksen godt - ikke bare fra tv som de fleste andre, men fra en flere møder og kampe med spilleren, som blandt andet også har doneret banen Cruff Court og desuden har inviteret hele holdet til landskamp i Aahus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byggerod i Føtex City: Varehus udvider og bliver testbutik for nyt koncept

Fredericia For abonnenter

Derfor ønsker Teater Malstrøm flytte: Mangler bredere rammer til smallere teater

Annonce