Annonce
Navne

Erritsø Dilettanter sælger - som ingen andre i Danmark

"Sæt aldrig din kone på spil i poker" har Herluf Nørskov og Maj Stavnager Hansen i hovedrollerne. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Erritsø: Der var udsolgt, da Erritsø Dilettanterne lørdag tog hul på stykket "Sæt aldrig din kone på spil i poker".

Og interessen for at se amatør-skuespillerne optræde er noget helt særligt i Erritsø, fortæller stykkets instruktør Michael Kristensen.

- Hvis man ringer til Dansk Teaterforlag i Smidstrup, fortæller de, at der er dilettant-forestillinger mange steder i Danmark. Typisk spiller de to-tre forestillinger. Men det eneste sted, hvor man spiller syv forestillinger, er i Erritsø, siger Michael Kristensen.

Årets syv forestillinger er fordelt med fire offentlige af slagsen. Lørdag og søndag klokken 14.30 i denne weekend - og så to forestillinger lørdag 17. marts klokken 14.30 og 18.30 i Erritsø Forsamlingshus. Desuden er der tre lukkede forestillinger, hvor Fredericia Håndværkerforening har købt den ene.

Sæt aldrig din kone på spil i poker

"Sæt aldrig din kone på spil i poker", hedder Erritsø Dilettanternes forestilling.På rollelisten er kendte aktører som Herluf Nørskov, Maj Stavnager Hansen, Lars Zoffmann, Brit Borring Jakobsen, Bjarne Wetche, Jan Bjærre, Lone Eriksen og Charlotte Buhl.

Instruktør er Michael Kristensen, mens Bente Stricker er sufflør.

Manuskriptet er skrevet af Knud Erik Meyer Ibsen.

Tilråb og hujen er en helt naturlig del af forestillingen hos Erritsø Dilettanterne. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Aldrig prøvet noget lignende

- Til de fire åbne forestillinger er vi så tæt på at være udsolgt, at vi er rigtig glade. Vi har aldrig prøvet noget lignende, siger Michael Kristensen.

Handlingen i årets stykke udspiller sig i et almindeligt villakvarter, hvor hovedpersonen roder sig ud i en stor spillegæld til den lokale rocker og pokerhaj Mågen. Og så går handlingen ellers derudaf forskellige intriger. Med et publikum, som er tæt på skuespillerne, og hvor hujen og tilråb er en helt naturlig del af forestillingen.

- Jeg kalder det en skolekomedie for voksne, og man vil genkende mange mennesker i forestillingen. Måske har man mødt en af dem nede i Brugsen, siger Michael Kristensen.

Der er rift om billetterne i Erritsø Forsamlingshus til "Sæt aldrig din kone på spil i poker." Foto: Michael Svenningsen
Denne weekend og den kommende weekend kan man se forestillingen i Erritsø. Foto: Michael Svenningsen
Erritsø Dilletanterne har opbygget en god tradition og tiltrækker flere tilskuere, end man gør andre steder i landet. Foto: Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia

Regler forvirrer: Midtby-butik møder undren fra folk, der tror, den skal holde lukket

Annonce