Annonce
Fredericia

Erritsøs gemte tidslomme: Bankoveninder med over 100 års banko erfaring

Yderst til venstre ses Gudrun Jensen. Overfor ses hendes veninde Anne Lise samt to øvrige bankoveninder, som alle venter forventningsfulde på, at banko skal begynde i Erritsø Forsamlingshus. Foto: Mathilde Møller
Bankoveteranen Gudrun Jensen fortæller, at det er det sociale, der trækker, og at der er plads til flere medlemmer i bankoklubben i Erritsø Forsamlingshus.
Annonce

Erritsø: Lange rækker af parkerede biler på Erritsø Bygade og de tilstødende veje samt på forsamlingshusets fyldte p-plads vidner om aftenens begivenhed. Forventningsfulde bankodeltagere valfarter til Erritsø Bankoklub for at spille i to timer denne mandag aften.

Allerede når man træder ind i forsamlingshusets lokaler, bliver man mødt af glemte dufte og nostalgiske farver, som skaber fornemmelsen af at træde ind i en lille tidslomme. Væggene er bevaret i den originale brune farve, deltagerne sidder allerede klar på deres faste pladser, og det er endda tilladt at ryge i den ene ende af lokalet i pausen.

Klokken nærmer sig 19, og Erritsøs lokale forsamlingshus emmer af liv. De fleste af bankoklubbens medlemmer sidder allerede forventningsfulde klar og venter på, at klubbens frivillige skal sætte aftenens begivenhed i gang.

Det sociale er det, der trækker mest, selvom det er rart nok at få en gevinst med hjem sommetider.

Gudrun Jensen

Annonce

Social gevinst – og måske en ribbensteg

82-årige Gudrun Jensen fra Erritsø er sammen med sin veninde Anne Lise trofast mødt op til banko i forsamlingshuset i Erritsø gennem 50 år. Gudruns deltagelse startede som en simpel fritidsinteresse, men er senere blevet til en fast tradition.

Gudrun går primært til banko på grund af det sociale samvær, som fritidsinteressen giver hende.

- Det sociale er det, der trækker mest, selvom det er rart nok at få en gevinst med hjem sommetider, siger Gudrun Jensen.

Hendes veninde Anne Lise nikker samstemmende.

Snakken går lystigt på rækkerne både inden og efter spillet, men når opråberens stemme lyder, bliver der helt stille. Det eneste, man kan høre, er de små kliklyde fra spillebrikkerne, der koncentreret lægges på pladerne.

Indimellem bryder en begejstret stemme tavsheden, ”Banko!”, og straks efter flere udbrud af ærgrelse fra de øvrige deltagere. Bankopladen kontrolleres, og nogle af de heldige vindere får lov til at gå glade hjem med vin, gavekort eller måske endda en ribbensteg.

Annonce

God opbakning trods fordomme

Gudrun Jensen og hendes veninder spiller det historiske banko-spil uge efter uge i en helt særlig atmosfære i forsamlingshuset. Selvom de mange fremmødte vidner om god opbakning til arrangementet, er der stadig mange fordomme om banko. Dette ærgrer Gudrun.

- Jeg har gennem årene mødt flere fordomme, hvor folk spørger, om jeg er en af dem, der går til bankospil. Dette er ærgerligt, da der sagtens kunne være endnu flere, som kunne få glæde af aktiviteten, siger hun.

I perioder stiger tilslutningen dog stadig til bankospillet i Erritsø, fortæller Gudrun Jensen. Udover selve bankospillet er der plads til både hygge, rygning i pausen og slik. Så måske er der fremtid i tidslommen i Erritsø.

Med unge øjne

”Med unge øjne” er et samarbejde mellem Fredericia Gymnasium og Fredericia Dagblad, hvor gymnasieelever i 2.g som led i danskundervisningen skriver artikler, der bringes med jævne mellemrum på frdb.dk og i printudgaven af Fredericia Dagblad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Danmark For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

FC Fredericia

Målhelten Holvad: Det her kunne sagtens blive min bedste sæson

FC Fredericia For abonnenter

Genlæs livebloggen: FC Fredericia fælder overmagten fra Silkeborg efter flot indsats

FC Fredericia

FC Fredericia kæmpede sig til en gylden sejr over storklubben Silkeborg

Annonce