Annonce
Fredericia

Erritsøs hal-formand har armene oppe over kæmpeudvidelse

Her er den nuværende indgang til Erritsø Idrætscenter. Ny bygges et nyt indgangsparti, hvor der er direkte adgang til både svømmehal og cafeteria. Foto: Søren Gylling
Fredag blev det officielt, at Erritsø Idrætscenter udvides for omkring 40 millioner kroner i 2020 og 2021. Én ny hal til padeltennis og én til tennis, plus e-sport og en ny hovedindgang er nogle af elementerne. - Det skal være et moderne forsamlingshus, siger halformand Anders Axø.

Erritsø: En markant opgradering af Erritsø Idrætscenter bliver en realitet i 2020 og 2021.

Det blev officielt ved et pressemøde fredag, hvor projektet med to nye haller til tennis og padeltennis blev præsenteret. Et nyt indgangsparti, et nyt rugby-klubhus og renovering af  hal og svømmehal er også på programmet. I år investeres cirka 20 millioner i idrætscentret, og i 2021 følger cirka samme beløb fra Fredericia Kommune.

Formanden for Erritsø Idrætscenter, Anders Axø, er lykkelig for renoveringen og udvidelsen, som blev mulig i forbindelse med byrådets ekstraordinære corona-kroner på anlægsbudgettet.

- Det er fantastisk. På den ene side er vi jublende glade, og på den anden side er vi ydmyge over at få muligheden for at udvikle centret til gavn for borgerne, siger Anders Axø.

Annonce

15 år gamle planer

Sammen med kollegerne i bestyrelsen for EIC har han gennem flere år arbejdet med centret, hvis ældste bygninger er 50 år gamle.

- Vi har arbejdet med udviklingen af Erritsø Idrætscenter gennem mange år. De første ønsker om et nyt indgangsparti er 15 år gamle. Men der har været en økonomisk situation, hvor det ikke var aktuelt at diskutere det. Men det blev muligt, da anlægsloftet blev fjernet, siger Anders Axø.

Den mest iøjnefaldende ændring er de to nye tennishaller. Hallen med padeltennis får fire baner, og det samme gælder den nye hal til almindelig tennis.

- Padeltennis er en sport, som i den grad er på vej op. Folk kører gerne langt for at spille på de gode anlæg. Banerne kan lejes på kommercielle vilkår, og man behøver ikke være medlem af tennisklubben for at spille. Men projektet foregår selvfølgelig i samarbejde med EGIF's tennisafdeling. Den nye tennishal bliver også et stort aktiv. I dag kører mange fredericianere til Kolding og Middelfart for at spille indendørs tennis, siger Anders Axø.


Jeg har svært ved at holde armene nede. Det er noget, der i den grad giver en frivilligt arbejdende bestyrelse energi. Vi er rigtigt glade.

Anders Axø, formand for EIC's bestyrelse


Annonce

Mere end et idrætscenter

Når det nye idrætscenter står færdig, vil en anden forandring være indgangen.

Hovedindgangen flyttes hen foran svømmehallen, hvor man via et glasparti kommer tæt på både svømmehal, haller og det store café-område. Her installeres et nyt e-sports lokale, der via en glasvæg har tæt forbindelse til caféområdet.

En visualisering af det kommende indgangsparti i Erritsø Idrætscenter. Illustration: Billund Hansen Arkitekter

- Det skal stadig være et idrætscenter, men det skal kunne mere. Vi har arbejdet med begrebet et moderne forsamlingshus, siger Anders Axø.

- Det skal være et sted, hvor borgere og offentlige og private virksomheder kan komme og anvende centret. Alle skal føle sig velkomne og opleve indbydende faciliteter, siger Anders Axø.

Annonce

Rugby-klubben flyttes

En del af projektet indebærer også en flytning af rugby-sporten og et nyt klubhus for 2,7 millioner kroner til rugby. Det nuværende rugby-klubhus fjernes, så der bliver plads til tennishallerne. Til gengæld bygges et nyt klubhus ved de nye rugbybaner inde på de grønne arealer.

- Det bliver et rugbyklubhus, men der bliver også adgang for EGIF's fodboldspillere i form af overdækning og toilet. I dag er der nemlig langt fra nogle af træningsbanerne til EGIF fodbolds klubhus i centret, forklarer Anders Axø.

Svømmehallen opgraderes med ny belægning i den øverste del af bassinet og nye fliser, og endelig kommer der også ny opstribning af gulvet i opvisningshallen.

Som en del af projektet anlægges der også nye parkeringspladser på området ved de nye tennishaller.

En oversigt over de nye tennishaller og resten af anlægget i Erritsø Idrætscenter. Illustration: Billund Hansen Arkitekter
Detaljerne i den kommende udgave af Erritsø Idrætscenter. Det nuværende rugby-klubhus rives ned og flyttes til et nyt sted. Illustration: Billund Hansen Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Annonce