Annonce
Fredericia

Eskadronchef om fremmødet i Fredericia: Det var helt overvældende

Lørdag eftermiddag gav Gardehusarregimentets Hesteskadron opvisning for et talstærkt publikum på ridebanen ved Slesvigske Bastion. Husarerne viste blandt andet, hvad en sabel kan bruges til. Foto: Dorte Brandsen
Interessen for Gardehusarregimentets Hesteskadrons besøg både fredag og lørdag var stor. Det mærkede eskadronchefen.
Annonce

Fredericia: Ganske mange mennesker havde lørdag eftermiddag fundet hen til ridebanen ved Slesvigske Bastion for at se Gardehusarregimentets Hesteskadron give rideopvisning.

Eskadronchef Christian Skovsbøll E. Holm var da også meget tilfreds med interessen fra fredericianerne.

- Der er helt fantastisk mange folk hernede, sagde han umiddelbart efter opvisningen, hvor husarerne havde vist både rideevner, og hvordan man svinger en sabel.

Husarerne besøgte Fredericia til 6. Juli Dagene både fredag og lørdag. Fredag red husarerne gennem gaderne, hvor de ankom via Prinsensport til Landsoldatpladsen og fortsatte ned til parade på Axeltorv.

- Da vi red gennem byporten kl. 12 var det helt overvældende. Det var næsten ligesom, når vi er på sommertogt med dronningen, fortalte han.

Da vi red gennem byporten kl. 12 var det helt overvældende. Det var næsten ligesom, når vi er på sommertogt med dronningen.

Christian Skovsbøll E. Holm, eskadronchef

Annonce

Værnepligtige med forskellige baggrunde

Eskadronchefen stod selv med mikrofonen i hånden under opvisningen på ridebanen lørdag og fortalte om husarerne, deres heste og regimentet.

Han fortalte blandt andet, hvorfor husarernes røde frakke kun hænger på den ene skulder.

- Husarpelsen hænger på venstre skulder, for husarerne fægtede med højre hånd. Hermed var de blottet på venstre skulder, så ved at hænge husarpelsen her, ydede den beskyttelse, fortalte han.

Husarerne er værnepligtige, og selvom nogle kan ride, og andre kan spille på trompet, er det ikke alle, der kan, inden de begynder at aftjene deres værnepligt. Det får de lært undervejs.

- Vi får vidt forskellige værnepligtige ind med forskellige baggrunde. Vi har tre typer trompetere. En type har redet hele deres liv, men aldrig spillet trompet. Andre kan spille et instrument men har aldrig redet, og så er der den tredje type, som aldrig har spillet trompet eller redet på en hest. I vil ikke kunne kende forskel, men alle tre typer er her i dag, fortalte han publikum.

Gardehusarregimentets Hesteskadron har været indkvarteret på Ryes Kaserne og tog hjem til Slagelse lørdag aften.

Annonce

Video fra opvisningen på ridebanen:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce