Annonce
Kultur

Et år efter nedlukning: Idrætsforeninger arrangerer virtuelt motionsløb

Sådan ser medaljen ud, som deltagerne kan tage rundtom halsen efter at have deltaget i motionsløbet "Fredericia i bevægelse". PR-foto
Fra 11.-14. marts afholdes motionsløbet "Fredericia i bevægelse", som tre idrætsforeninger står bag. Der venter dog på ingen måde et motionsløb i traditionel forstand.

Fredericia: 11. marts 2020 er en dato, de fleste danskere kan huske. Her lukkede statsministeren nemlig landet ned på grund af coronapandemien.

Et år senere markerer idrætsforeningerne Firmaidrætten, Motionsklubben MK01 og Fredericia Triatlon Team årsdagen med det virtuelle motionsløb ”Fredericia i bevægelse”. Det sker perioden 11.-14. marts, oplyser foreningerne i en pressemeddelelse.


Idéen udsprang af, at vi går mod lysere tider, men også at vi læser om, at folk motionerer mindre.

Ib Østergaard, løbsansvarlig


Her nævnes det, at arrangementet samtidig skal vise, at Fredericia står sammen i sympati med de, der er blevet ramt af covid‐19.

- Idéen udsprang af, at vi går mod lysere tider, men også at vi læser om, at folk motionerer mindre. Vi savner at snakke sammen og mødes som foreninger, hvilket vi får mulighed for virtuelt. Samtidig ønsker vi også at vise, at vi er til stede, når man kan være sammen igen, siger løbsansvarlig Ib Østergaard til Fredericia Dagblad.

Annonce

Under 16 år gratis

Motionsløbet sker med tanke på det efterhånden velkendte udtryk "sammen - hver for sig", hvor deltagerne selv planlægger deres rute, og selv står for tidtagning og eventuelle jubelscener, når man løber over den virtuelle målstreg. Det er muligt at gå, løbe eller cykle fem forskellige distancer på mellem 2,5 og 25 kilometer, og man bestemmer selv, hvor mange gange man vil gennemføre løbet.

Der koster 95 kroner at deltage i motionsløbet. For de penge får man startnummer og diplom til udprintning, en "Fredericia‐i‐bevægelse"-medalje samt mulighed for lodtrækningspræmier.

Unge under 16 år kan imidlertid deltage gratis, men ønsker de en medalje, er betalingen den samme måde som for andre deltagere.

I skrivende stund er der 51 tilmeldte, men dette tal forventes at stige. Ib Østergaard fortæller, at man har været i kontakt med Fredericia Kommune for at nå ud til skolerne, ligesom der også arbejdes på at lave en aftale med Fredericia Gymnasium.

På facebook-siden "Tre Fede Oplevelser" opfordres der samtidig til at dele fotos og historier fra træninger og det virtuelle løb. Det afsluttes søndag 14. marts klokken 15 med en livestreaming af præmieuddelingen via arrangementets facebook‐side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Stilhed før storm: Restauratører forventer større rykind i weekenden

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Fredericia

Onsdagens coronatal: Hannerup sogn alarmerende tæt på nedlukning

Annonce