Annonce
Danmark

Et år efter shitstormen: Hønge fortryder sin opstilling til EU-parlamentet

Karsten Hønge (SF) . Arkivfoto: Michael Bager

Fyn: Den fynske SF-politiker Karsten Hønge blev for et år siden kaldt fusker, utroværdig og magtmisbruger, da han blev valgt ind i Europa-Parlamentet, men med det samme sagde nej til pladsen i Bruxelles.

Karsten Hønge ville hellere sidde i Folketinget.

Næsten 20.000 vælgere stemte på ham dengang og det skabte lidt af en shitstorm for den fynske politiker, som mange mente manglede moral.

I denne uge er det hele ét år siden.

Han fortryder, at han stillede op til EU-valget, siger han i et interview med Radio4 Morgen:

- Det skabte så meget tvivl om SF’s linje. Den proces, vi havde om valget, findes der ét ord for: Det er ’undskyld’. Det, vi lavede dér, var ikke godt nok. Det var det bare ikke. Det kommer aldrig til at ske igen. Det var en fejldisposition. Det var en fejl at stille op og det var en fejl ikke at tage imod dét (pladsen i Bruxelles, red.), siger han blandt andet i interviewet.

At sige nej til pladsen i EU-parlamentet var ikke let:

- Der er folk, der tror, at jeg med et snuptag besluttede ikke at tage til EU. De tager fuldstændig fejl. Det var en meget svær beslutning, der tog lang tid. Jeg var oprigtig interesseret i at komme til EU. Det var en snæver og hårfin afgørelse hos mig selv, forklarer han i interviewet.

Karsten Hønge og SF vurderede, da partiet fik fordoblet sine mandater i Folketinget ved folketingsvalget nogle uger senere, at det var bedst, at han som ”gammel rotte” skulle styre partiet gennem den nye periode med mange nye og unge folketingsmedlemmer.

Hør indslaget med Karsten Hønge hér:

Annonce
Annonce
Fredericia

Intern afdækning afslører nyt rod: Kommunen skal betale 100.000 kroner tilbage

Annonce