Annonce
Fredericia

Et ja til flere boliger i vestbyen: - Det er et mega attraktivt område

Hvis alt går vel, kan der snart bygges boliger i Fuglsang Vest. En lokalplan for området er ved at blive godkendt. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
By- og planudvalget har vendt tommelfingeren op til ny lokalplan for området Fuglsang Vest. Tanken er, at der her bliver plads til parcelhuse og rækkehuse. Men hvem der skal bygge, er endnu uvist.

Fredericia: - Jeg har fået henvendelser fra folk, der har lyst til at slå sig ned i det område. De spørger, hvornår de kan forvente, at lokalplanen bliver endnu vedtaget. Det vidner for mig om, at der er et marked for det.

Sådan siger Steen Wrist Ørts (S), formand i by- og planudvalget i Fredericia Kommune.

Udvalget har skullet vende tommelfingeren enten opad eller nedad vedrørende vedtagelsen af en lokalplan for området Fuglsang Vest. Formålet med den nye lokalplan er at gøre det muligt at opføre både åben-lav og tæt-lav bebyggelse – parcelhuse og eksempelvis rækkehuse.

- Jeg har forståelse for, at de nuværende beboere derude er bekymrede for, at der vil komme mere trafik i deres boligområde, men vi kan ikke imødekomme ønsket om en ny udkørsel.

Steen Wrist Ørts (S), by- og planudvalgsformand

Afgrænsning ændret

- Det er et klart ønske fra byrådet, at vi fastholder kommunens udvikling af bosætning. Vi er allerede i gang, og det her er et mega attraktivt område, lyder det fra udvalgsformanden.

Allerede i december 2017 blev arbejdet med en lokalplan for det godt 34 hektar store område beliggende i vestbyen skudt i gang. Lokalplansforslaget blev sendt i høring i efteråret 2018, men en lodsejer ønskede en mere ’hensigtsmæssig dyrkning af de tilbageblivende arealer’. Derfor blev afgrænsningen ændret og forslaget igen sendt i høring. Samlet er der kommet 17 høringssvar i de to høringsperioder, og de fleste kredser om den trafikale situation, et nyt boligområde i vestbyen vil medføre.

- Jeg har forståelse for, at de nuværende beboere derude er bekymrede for, at der vil komme mere trafik i deres boligområde, men vi kan ikke imødekomme ønsket om en ny udkørsel (til Stoustruprundkørslen, red.). Vores forventning er, at når man åbner op i den ende, så vil det for nogle virke som en alternativ rute til Vejlevej, så vi risikerer, at der bliver ledt endnu mere trafik ned gennem boligområdet. Det kan komme til at virke som en genvej for nogle, så det er faktisk for at undgå mere trafik, at vi vælger at lade være, forklarer Steen Wrist Ørts.

Mangel på parcelgrunde

Der vil – ifølge udvalgsdagsordenen – være tale om en ’boligbebyggelse i pagt med og under respekt for det omkringliggende landskabsværdier’.

Hvornår der skyder huse op i vestbyen – og hvem der skal bygge - er uvist. Udvalgsformanden har dog en klar idé om, man fra kommunens side, hurtigt vil konkretisere projektet.

- Vi mangler parcelgrunde i Fredericia. Det er relativ få steder, at vi kan gå ud og lave nye boligområder. Men vi vil have varer på hylderne og vi vil have bosætning. Det forpligter også os som planudvalg at holde øje med hvor mulighederne er og få dem realiseret.

By- og planudvalget i Fredericia Byråd gav tirsdag grønt lys til, at der i fremtiden kan bygges parcelhuse og tæt-lav bebyggelse - eksempelvis rækkehuse i området ved Fuglsang Vest. Screenshot: Fredericia Kommune/Lokalplan
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce