Annonce
Fredericia

Et ja til flere boliger i vestbyen: - Det er et mega attraktivt område

Hvis alt går vel, kan der snart bygges boliger i Fuglsang Vest. En lokalplan for området er ved at blive godkendt. Arkivfoto: Benny F. Nielsen
By- og planudvalget har vendt tommelfingeren op til ny lokalplan for området Fuglsang Vest. Tanken er, at der her bliver plads til parcelhuse og rækkehuse. Men hvem der skal bygge, er endnu uvist.
Annonce

Fredericia: - Jeg har fået henvendelser fra folk, der har lyst til at slå sig ned i det område. De spørger, hvornår de kan forvente, at lokalplanen bliver endnu vedtaget. Det vidner for mig om, at der er et marked for det.

Sådan siger Steen Wrist Ørts (S), formand i by- og planudvalget i Fredericia Kommune.

Udvalget har skullet vende tommelfingeren enten opad eller nedad vedrørende vedtagelsen af en lokalplan for området Fuglsang Vest. Formålet med den nye lokalplan er at gøre det muligt at opføre både åben-lav og tæt-lav bebyggelse – parcelhuse og eksempelvis rækkehuse.

- Jeg har forståelse for, at de nuværende beboere derude er bekymrede for, at der vil komme mere trafik i deres boligområde, men vi kan ikke imødekomme ønsket om en ny udkørsel.

Steen Wrist Ørts (S), by- og planudvalgsformand

Annonce

Afgrænsning ændret

- Det er et klart ønske fra byrådet, at vi fastholder kommunens udvikling af bosætning. Vi er allerede i gang, og det her er et mega attraktivt område, lyder det fra udvalgsformanden.

Allerede i december 2017 blev arbejdet med en lokalplan for det godt 34 hektar store område beliggende i vestbyen skudt i gang. Lokalplansforslaget blev sendt i høring i efteråret 2018, men en lodsejer ønskede en mere ’hensigtsmæssig dyrkning af de tilbageblivende arealer’. Derfor blev afgrænsningen ændret og forslaget igen sendt i høring. Samlet er der kommet 17 høringssvar i de to høringsperioder, og de fleste kredser om den trafikale situation, et nyt boligområde i vestbyen vil medføre.

- Jeg har forståelse for, at de nuværende beboere derude er bekymrede for, at der vil komme mere trafik i deres boligområde, men vi kan ikke imødekomme ønsket om en ny udkørsel (til Stoustruprundkørslen, red.). Vores forventning er, at når man åbner op i den ende, så vil det for nogle virke som en alternativ rute til Vejlevej, så vi risikerer, at der bliver ledt endnu mere trafik ned gennem boligområdet. Det kan komme til at virke som en genvej for nogle, så det er faktisk for at undgå mere trafik, at vi vælger at lade være, forklarer Steen Wrist Ørts.

Annonce

Mangel på parcelgrunde

Der vil – ifølge udvalgsdagsordenen – være tale om en ’boligbebyggelse i pagt med og under respekt for det omkringliggende landskabsværdier’.

Hvornår der skyder huse op i vestbyen – og hvem der skal bygge - er uvist. Udvalgsformanden har dog en klar idé om, man fra kommunens side, hurtigt vil konkretisere projektet.

- Vi mangler parcelgrunde i Fredericia. Det er relativ få steder, at vi kan gå ud og lave nye boligområder. Men vi vil have varer på hylderne og vi vil have bosætning. Det forpligter også os som planudvalg at holde øje med hvor mulighederne er og få dem realiseret.

By- og planudvalget i Fredericia Byråd gav tirsdag grønt lys til, at der i fremtiden kan bygges parcelhuse og tæt-lav bebyggelse - eksempelvis rækkehuse i området ved Fuglsang Vest. Screenshot: Fredericia Kommune/Lokalplan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Har du også fået et uklart svar på coronatest?: Småting kan afgøre, om test er ugyldig

Alarm 112

Kan du hjælpe?: Muligt vidne til røveri og oplysninger om gerningsmænd efterlyses

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce