Annonce
Debat

Et nagelfast valgløfte fra SF: Vi kun går med til, at punkter behandles på lukkede dagsordner, når det er lovkrævet

Connie Maybrith Jørgensen. Pressefoto

Læserbrev: Flere indlæg i dagspressen har på det seneste fremhævet de områder, hvor den siddende kommunalbestyrelse har skabt gode resultater.

SF anerkender, at der er områder, hvor der er sket forbedringer. Det ændrer dog ikke ved, at der ligeledes er områder, hvor det halter gevaldigt.

Gode enkeltresultater må ikke komme til at legalisere en tilbagevenden til en topstyret lukket politisk kultur i Fredericia Kommune.

SF har gang på gang fremhævet, at det er usundt for lokaldemokratiet, når ét parti (i Fredericias tilfælde Socialdemokratiet) sidder på flertallet i en kommunalbestyrelse.

Vi bakker i SF til stadighed op om det samarbejdende folkestyre, og vi arbejder for et centrum-venstre flertal i Fredericias byråd gerne med en stærk SF-repræsentation efter kommunalvalget i 2021.

Vi er på ingen måde tilhænger af et byråd, hvor alt for meget handles af i lukkede rum, og vi står fast på, at demokratiet skal frem i lyset.

SF går derfor nu ud med et nagelfast løfte om, at vi, såfremt at vi får plads i byrådet ved det kommende valg, kun går med til, at punkter behandles på lukkede dagsordner, når det er lovkrævet.


Vi kan ikke acceptere, at borgmesteren eller en udvalgsformand lige sætter et punkt på den lukkede dagsorden, fordi det er bekvemt.

Connie Maybrith Jørgensen


Vi kan ikke acceptere, at borgmesteren eller en udvalgsformand lige sætter et punkt på den lukkede dagsorden, fordi det er bekvemt.

Sker det alligevel, vil vi gøre indsigelse, og fastholdes sagen som et lukket punkt, gør vi opmærksom på det skete i pressen.

Samtidig vil vi ligeledes være opmærksomme på at sikre, at kommunen i hvert tilfælde lever op til reglerne om efterfølgende offentlighed i forhold til at informere offentligheden om emner og beslutninger fra lukkede møder.

Vi vil opfordre pressen til at være tydelige omkring, hvornår artikler er formuleret i Fredericia Kommunes kommunikationsafdeling og derfor ikke er journalistisk bearbejdet. Man kunne markere artiklen med "annoncørbetalt indhold".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Kommunal chef forsøgte to gange at gå videre med affære-rygter - Bjerregaard sagde nej

Debat

Klumme: Vi bør aldrig blive helt voksne

Alarm 112

Spøgelsesbilist passerede 15-20 andre bilister uden at ane uråd: Nu er han varetægtsfængslet

Fredericia For abonnenter

Borgmestersag betød farvel til 'den perfekte embedsmand': - Jeg tager afskedigelsen til efterretning

Annonce