Annonce
Læserbrev

Et tilvalg, ikke et fravalg

Annonce

Læserbrev: Vores tre børn har alle været på efterskole, ja det har jeg også selv. Nu kan jeg så læse i avisen, at formanden for skolelederne i kommunen mener, at det er et fravalg af folkeskolen. Tankevækkende og virkeligheden er jo stik det modsatte.

Vi foretog sammen med vores børn et tilvalg. Et tilvalg af et tilbud, en oplevelse, noget som skulle forme dem til deres videre færd i livet. Han mener, at det er fordi, at der er et negativt indtryk af folkeskolen. Vi har nu altid været glade for folkeskolen og opfattet det tilbud positivt, så igen ikke virkeligheden. Men fakta er, at efterskoleophold kan noget, som vi ikke tilbyder i folkeskolen.

Venstre havde faktisk med i ”regeringsprogrammet” for denne byrådsperiode, at vi skulle drøfte kommunens 10.-klasses tilbud. Sat på kanten, så blev svaret fra det faglige miljø og øvrige partier, at det handlede om at bevare tingene, som de er. Det svarer til at lukke øjnene for, at flere og flere handler på nettet og derved tror, at når vi fornægter virkeligheden, så handler de naturligvis, som de gjorde før. Så kære formand for skolelederne, vi er fortsat klar til at tage den åbne drøftelse af fremtidens tilbud i folkeskolens sidste klasser og især 10. klasse, som jo er den, som tæller flest, som fortsætter på efterskole. For sikkert er det, at vi som forældre fortsat vil vælge det, som vores unge vil, og som vi mener, gør noget godt for dem.

Vi fravælger heldigvis ikke vores gode folkeskole. Og så nyder vi da i øvrigt også godt af i vores kommune, at vi har en stribe gode og søgte efterskoletilbud, men det er så en helt anden historie, eller er det? God efterårsferie.

Jørn Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce