Annonce
Læserbrev

Et tilvalg, ikke et fravalg

Læserbrev: Vores tre børn har alle været på efterskole, ja det har jeg også selv. Nu kan jeg så læse i avisen, at formanden for skolelederne i kommunen mener, at det er et fravalg af folkeskolen. Tankevækkende og virkeligheden er jo stik det modsatte.

Vi foretog sammen med vores børn et tilvalg. Et tilvalg af et tilbud, en oplevelse, noget som skulle forme dem til deres videre færd i livet. Han mener, at det er fordi, at der er et negativt indtryk af folkeskolen. Vi har nu altid været glade for folkeskolen og opfattet det tilbud positivt, så igen ikke virkeligheden. Men fakta er, at efterskoleophold kan noget, som vi ikke tilbyder i folkeskolen.

Venstre havde faktisk med i ”regeringsprogrammet” for denne byrådsperiode, at vi skulle drøfte kommunens 10.-klasses tilbud. Sat på kanten, så blev svaret fra det faglige miljø og øvrige partier, at det handlede om at bevare tingene, som de er. Det svarer til at lukke øjnene for, at flere og flere handler på nettet og derved tror, at når vi fornægter virkeligheden, så handler de naturligvis, som de gjorde før. Så kære formand for skolelederne, vi er fortsat klar til at tage den åbne drøftelse af fremtidens tilbud i folkeskolens sidste klasser og især 10. klasse, som jo er den, som tæller flest, som fortsætter på efterskole. For sikkert er det, at vi som forældre fortsat vil vælge det, som vores unge vil, og som vi mener, gør noget godt for dem.

Vi fravælger heldigvis ikke vores gode folkeskole. Og så nyder vi da i øvrigt også godt af i vores kommune, at vi har en stribe gode og søgte efterskoletilbud, men det er så en helt anden historie, eller er det? God efterårsferie.

Annonce
Jørn Pedersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Immo har fået en ny vare på hylden

Læserbrev

Vi er til grin for egne penge i dén her sag

Læserbrev: Det krænker givetvis langt de fleste danskeres retsfølelse at fremmedkrigeren Ahmad Salem el-Haj nu er ankommet til Danmark og kræver lægehjælp, advokat, bolig og ikke mindst sociale ydelser. Han valgte selv i 2013 at rejse til Syrien og tilslutte sig terrorbevægelsen Islamisk Stat. Statsministeren farer frem og harcelerer over, at fremmedkrigeren nu var på vej til Danmark, men alligevel lukker landets myndigheder ham ind i landet. Fremmedkrigeren Ahmad Salem el-Haj har culpøst tilsluttet sig Islamisk Stat og begået terror og krigshandlinger i en årrække. Ja, han har bekæmpet demokrati, religionsfrihed og basale frihedsrettigheder, hvor han eksempelvis kræver en kalifat-stat baseret på sharialovgivning. Oveni kommer der sikkert også snart et ønske om at hans hustru og to børn fra den Islamiske Stat også flyves herop og får opholdstilladelse her i landet. Hvorfor skal retssagen imod ham ikke foregå i de lande, hvor han har begået terrorhandlinger, tilmed handlinger hvor han faktuelt har kæmpet imod Danmark og danske sikkerhedspolitiske interesser? Et flertal i Folketinget vedtog i november at gøre det muligt at tage statsborgerskabet fra personer kategoriseret som fremmedkrigere, men DF stod nærmest alene i Folketinget med ændringsforslaget om, at man også skulle kunne fratage fremmedkrigere deres danske statsborgerskab - uagtet at de ikke har andre statsborgerskaber. Den praksis er ikke uprøvet, da vi faktisk har mulighed for at fratage et statsborgerskab i dag, såfremt det er ansøgt og bevilliget på et svigagtigt grundlag. Den lov har været benyttet tre gange. Desværre indtog såvel Venstre som Socialdemokratiet slapperlinjen og stemte imod DF's forslag til stramninger af loven omkring fremmedkrigere. Så må vi opleve en så tåbelig situation, som den vi har nu, hvor vi tilmed risikerer, at der kommer flere hundrede fremmedkrigere og pårørende familier ind i Danmark. Ja, vi skal ligefrem betale deres flyvebilletter, ophold og forplejning. Vi er til grin for egne penge i dén her sag, hvor et flertal på Christiansborg åbenbart mener, at en 70 år gammel menneskerettigheds- og statsløsekonvention skal vurderes højere end rigets sikkerhed!

Kultur

Store ambitioner: Restaurant skal sætte Vejle på det gastronomiske verdenskort

112 For abonnenter

Dømt til at betale tusindvis af kroner: 21-årig kaldte betjente 'magtliderlige svin'

Annonce