Annonce
FC Fredericia

Et vingeskudt FC Fredericia-mandskab tager til Køge - men den nye angriber er klar

Tobias Anker forsvarer FC Fredericia-målet i kampen mod Fremad Amager. Han er klar til at spille igen, når FC Fredericia besøger HB Køge. Arkivfoto: Søren Gylling
FC Fredericia er hårdt ramt af skader før onsdagens opgør mod HB Køge. Til gengæld er klubbens nye angriber, Justin Shaibu, klar til kamp.
Annonce

Fredericia: Agon Mucolli, Erik Nissen, Anders Holvad og Elias Olafsson. Alle fire er en fast del af FC Fredericias stærkeste formation, men ingen af dem kommer formentlig i aktion onsdag aften mod HB Køge.

Agon Mucolli sidder ude med tre dages karantæne efter det direkte røde kort, han fik mod Helsingør, da han sparkede en modspiller ned i slutfasen. Én af dagene er afsonet - de næste to afsones mod HB Køge og Skive.

Elias Olafsson blev testet positiv for covid-19 i sidste uge efter en landsholdstur. Her er retningslinjerne klare: Først skal han selvisolere i syv dage, hvorefter der skal gå yderligere syv dage med genoptræning. Han er altså  heller ikke med i de kommende par kampe.

Mere tvivl er der om Erik Nissen og Anders Holvad, der har mindre skader og er tvivlsomme.

Mandefaldet sker i en periode, hvor FC Fredericia spiller tre kampe på en uge.

- Vi kan joke med det, og når vi gør det, siger vi at det begynder at lysne for os i næste uge, hvor vi kun har én kamp om ugen, siger FC Fredericia-træner Michael Hansen.

- Men vi er sandelig også seriøse omkring det. Når man har skader, kigger man altid indad. Var der noget, vi kunne have gjort anderledes for at undgå det?

Annonce

Ny angriber er klar

I tilfældet Steven Enna, som sidder ude i længere tid, kunne der intet stilles op. Han blokerede en bold mod Kolding og vred uheldigt om på sit knæ.

Når Michael Hansen kigger indad, handler det nok mere om Anders Holvad, Erik Nissen og Tobias Anker, som har fået mindre skader i løbet af landsholdspausen.

Har I trænet for hårdt?

- Det er noget af det, vi kigger på. Men vi kigger også på, hvordan vi kommunikerer med hinanden. Vi evaluerer alt, siger Michael Hansen.

Han kan glæde sig over, at Andreas Oggesen er blevet helt klar igen efter den skade, som han pådrog sig i sæsonens første kamp. Desuden er angriberen Justin Shaibu klar til at spille, efter at hans papirer er gået i orden.

- Man kan godt gå og ærgre sig over de spillere, der ikke er klar. Men man skal også videre. Jo mere tid, vi bruger på at tænke over det, des mindre tid har vi til at tænke over de spillere, vi tager med til Køge, siger Michael Hansen.

Et bud på FC Fredericias startformation.

Han glæder sig over, at målmand Alexander Nybo får spilletid. Med en covid-19-ramt Elias Olafsson, er Nybo pludselig starter igen.

- Nybo kan få tre kampe her, og det er fedt. Vi skal virkelig være glade for at have en målmand, som er helt klar til at gå ind og levere en indsats, siger Michael Hansen.

Annonce

En lige kamp

Han anser opgøret mod HB Køge som totalt lige.

- De har en god fysik og råder over et rutineret hold. De evner at spille besnærende fodbold, siger træneren.

Opgøret spilles på kunstgræs på et stadion under opbygning i Køge. Men underlaget får ikke den store effekt, vurderer Michael Hansen.

- Det bliver ingen faktor. Spillet går hurtigere, og det er sværere at komme ind på kroppen af folk. Det bringer andre kvaliteter i spil, men på det parameter er vi lige så gode som dem, siger han.

Kampen fløjtes i gang klokken 19.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce